• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Doğu`da İman Tazelemek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hedefimizde, Şanlıurfa, Mardin ve Batman’a uğrayıp oradaki Peygamber âşıklarıyla buluşup tanıştıktan sonra, Diyarbakır’a geçmek vardı.
Grubumuzda, doğuyu hiç görmemiş ve böyle bir etkinliğe hiç tanıklık etmemiş arkadaşlar ağırlıktaydı. Diyarbakır’daki bir mevlit etkinliğine Gaziantep’ten katılacak olmamız onları hayrete düşürmüştü. Hatta onlara, bu etkinliğe Türkiye’nin 4 bir tarafından katılacakların olduğunu söylediğimizde hayretleri daha da artmıştı.

Hedeflediğimiz gibi Urfa ve Mardin’e uğrayıp Cumartesi öğlene doğru Batman’a ulaştık. Vakit dar olmasına rağmen Batman’daki bazı İslami kuruluşlara uğrama imkânımız oldu. İlk uğradığımız yer Bilge-der’di. Bilge-der’de yorgunluğumuzu biraz giderdikten sonra, Doğruhaber gazetesi Batman temsilciliğine uğradık. Gittiğimiz her kuruluşta güler yüz ve samimiyetle karşılanmamız dikkat ve ilgimizi çeken en önemli unsurdu. Doğruhaber’e olan kısa ziyaretimizden sonra Mustazaf-der’e uğramayı da ihmal etmedik. Mustazaf-der’de bizi karşılayan nur yüzlü Seydalar ve güleç yüzlü gençler içimizde tarifi imkânsız bir sevgi oluşturmuştu. Özellikle Molla Enver’in bize kısa bir sohbet yapacağını duyduğumuzda heyecanımız had safhaya çıkmıştı.
Gençliğin kıymeti hakkında dinlediğimiz kısa sohbetten sonra imanımızı tazelemiş bir şekilde Mustazaf-der’den de ayrıldık.

Batman’da geçirdiğimiz güzel bir geceden sonra Pazar sabahı Diyarbakır’a gitmak için yola çıktık. O gün otoyol adeta Peygamber sevdalılarına çalışıyor gibiydi. Trafiğin kalabalık olması ve yoldaki bütün araçlarda tevhid bayrağının dalgalanıyor olması insana ayrı bir huzur veriyordu.
Etkinliğin yapılacağı meydana yaklaştıkça artan kalabalık arabamızı meydana uzak bir yerde park etmemize sebep olmuştu. Meydandaki hareketliliği ilk etapta fark etmek hiçte zor değildi. Herkes kendi çapında etkinlikte faydalı olmaya çalışıyor, amel defterine daha çok Salih amel yazdırma peşinde koşuşturuyordu. Özellikle salâvat karşılığında su dağıtan küçük çocuklar, yapılan çalışmanın ihlâsını ortaya çıkarmaya yetiyordu.
İnsanlar etkinliğin yapılacağı alana tek tek, grup grup değil adeta sel misali akıyordu. Gelen insanlardaki heyecan ve samimiyet’i görünce Resulullah’ı Medine’de karşılayan Ensar aklıma gelmişti. Hani Peygamberin Medine’ye geleceğini duyduklarında küçüğüyle, büyüğüyle, kadınıyla, erkeğiyle Resulullah’ı karşılamak için yollara dökülmüşlerdi ya. Resulullah’ı ilahiler eşliğinde, büyük bir coşkuyla karşılamaları vardı ya. İşte bu manzara, o anı tekrar ediyor gibiydi.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program canlılığını sonuna kadar devam ettirmişti. Okunan Mevlit ve ilahilerle kendimizden geçiyor başka bir âleme göçüyor gibiydik. Özellikle program ortasında sunucunun, iki Peygamber aşığının Resulullah’ı rüyalarında gördüklerini, rüyaların birinde mitinge katılanların isimlerinin Resulullah’ın elindeki belgede yazılı olduğunu, diğerinde ise bütün Peygamberlerin platformda gelenleri selamladıklarını söylemesiyle, getirilen tekbirler arşı alayı inletmeye yetmişti.

Programın sona erdiğinin anons edilmesiyle istemeye istemeye alanı terk etmek zorunda kalmıştık. Doğudan aldığımız imanı Gaziantep’e getirmek üzere dönüş yoluna girdiğimizde grubumuzdaki arkadaşlarımızın memnuniyetini gözlerinden okumak hiçte zor değildi.

Süleyman Kızılçınar / Gaziantep - Yaş: 20

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir