• DOLAR 32.511
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2492.21
  • ...
SON DAKİKA
281 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl'de dün itibariyle başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanırken, Bingöl'ün Karlıova, Yedisu İlçelerindeki tüm okullar ve merkez ilçedeki taşımalı eğitim yapan okullarda bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

Karlıova'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Karlıova ilçesinde eğitime 2 gün ara verildi. Karlıova ilçesinde kar yağışı ile birlikte tipi de etkili olmaya başladı.

Geceden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle Karlıova ilçesinde kar ve tipinin etkisini sürdürmesi nedeniyle eğitim bugün ve yarın için tatil edildi.

Yoğun tipi ve fırtınadan dolayı işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar zor anlar yaşarken, ilçede birçok iş yerinin açılamadığı belirtildi.

Yedisu'da etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle eğitime bir gün ara verildi

Yedisu ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçeye bağlı okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle hayatın adeta durma noktasına geldiği ilçede Valilik tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullara bir gün ara verildiği belirtildi.

Bingöl kırsalında kar yağışı ve tipi etkili oluyor

Dün başlayan ve bugün devam eden kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bazı bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanırken, karayollarına bağlı ekiplerin yol temizleme çalışmaları sürüyor.

281 köy yolu ulaşıma kapandı

Öte yandan,  il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 218 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bingöl Valiliği İl özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 281 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtilerek, kar yağışının ardından oluşan tipi ve fırtına nedeniyle karla mücadele ekiplerinin köy yollarında zorluklarla ilerlediği ifade edildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı, tipi, fırtına, buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek,  gerek sürücülerin, gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları isten. (Nihat Kanat-İLKHA)

















Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir