• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Başörtülü Diye Üyeliğini Kabul Etmediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Mühendisleri Odası’na üyelik başvurusu yapan Nimet Güngör, başörtüsü nedeniyle geri çevrildi.

Başörtülü diye üyeliğini kabul etmediler

Gıda Mühendisleri Odası’na üyelik başvurusu yapan Gıda Mühendisi Nimet Güngör’ün başvurusu başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle reddedildi. Odadan, üyeliğinin kabul edilmemesinin nedenini soran Güngör’e cevaben gönderilen yazıda, kılık kıyafetinin Türk devriminin ilkelerine uymadığı, sakal ve başörtüsünün kişiyi tanımayı zorlaştırdığı gerekçesiyle üyeliğinin kabul edilmediği söylendi.

ODA KAYIT ALMADI

Gıda Mühendisi olarak iş bulan Nimet Güngör’ün çalışabilmesi için Gıda Mühendisleri Odası’na kayıt yaptırması gerekiyordu. Ancak odaya üyelik için gerekli evrakları gönderen Güngör’ün üyeliğinin yapılmayacağı açıklandı. Üyelik reddinin nedenlerini soran Güngör’e cevaben gönderilen yazıda Anayasa Mahkemesi’nin bir kararma atıfta bulunularak “Çağdaş bir görünüm taşımayan başörtüsü ve onunla birlikte kullanılan belli bir biçimdeki giysi Türk Devrimi’nin ilkeleri ve devrim yasaları ile güdülen amaçla bağdaştırılamadığımdan, sakallı ve türbanlı fotoğraf veren üyelerin reddedilmesi işleminde hukuka aykırılık bulunmamaktadır” denildi.

ÖĞRETMEN OLMAKTAN BAŞÖRTÜM İÇİN VAZGEÇTİM

Güngör, üyelik için kendisinden başı açık fotoğraf talep edildiğini belirterek, “Normalde hayalim öğretmen olmaktı, ancak sırf başörtüsünden dolayı sıkıntı yaşamamak için bu hayallerimden vazgeçtim ve özel sektörü tercih ettim. Özel sektörde de bu mesele yüzünden staj yeri bulmakta bile zorluk çektim. Şu anda beni başörtülü kabul eden çalışabileceğim bir yer buldum ancak bu sefer de oda sorun çıkarttı” diye konuştu.

Taraf

Bu haberler de ilginizi çekebilir