• DOLAR 32.496
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2490.962
  • ...
SON DAKİKA
Eğitim Sen Okulları Hedef Alan Şiddeti Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında PKK yandaşları tarafından okullara yönelik gerçekleştirilen saldırılar kınandı.
 
Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun imzalı basın açıklamasında Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Lisesi idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli atılması sonucu 2 öğretmenin ve 1 öğrencinin yaralanıp hastaneye kaldırıldığı belirtilerek Batman`da, Şırnak`ın İdil ilçesinde ve Van`da farklı okullarda gerçekleşen benzer eylemler sonucu birçok öğrencinin yaralanıp hastanelere kaldırıldığı hatırlatıldı.
 
Eğitim Sen olarak, yaralanan öğretmenlerine ve öğrencine acil şifalar dilediklerini ve gerçekleştirilen bu eylemleri kınadıklarını belirten Hatun ,"Yaşanan bu vahim olaylarla şiddet olgusunun, eğitim kurumları ile asla yan yana gelmemesi gerekirken, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliğini tehdit edecek boyutlara ulaştığını görüyoruz. Yıllardır bu topraklara ekilen savaş ve şiddet tohumlarına karşı; eğitim kurumlarında barışı, özgürlüğü, eşitliği ve demokrasiyi yeşertmenin mücadelesini veren emekçiler olarak bu tabloyu kabul etmemiz asla mümkün değildir." İfadelerini kullandı.
 
"Bizler biliyoruz ki bu durum, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün sonucu olarak tırmandırılan şiddetin bir sonucudur. Unutulmamalıdır ki Kürt sorununun adil ve demokratik bir çözüme evrilmesi tüm kamuoyunun beklentisidir." diyen Hatun yaptığı açıklamada, "Eğitim Sen olarak, okullarımızın, üniversitelerimizin şiddetin değil, barışın, eşitliğin ve özgürlüğün mekanları olması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, yaralanan öğrenci ve öğretmenlerimize tekrar geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz. Okullara yapılan bu vahim olayları asla kabul etmediğimizi belirtiyor ve kınıyoruz." İfadelerine yer verdi.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir