• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Bülent Yıldırım`dan Mustazaf Der`e Taziye Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 5 Mayıs Perşembe günü PKK/BDP yandaşları tarafından Mustazaf Der Yüksekova şubesine yapılan menfur saldırı sonucu katledilen Übeydullah Durna için taziye ziyaretleri sürüyor.

 

Mavi Marmara Şehitlerini Anma etkinliği için Güneydoğu`ya gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve beraberindeki heyet, Mayıs`ta Yüksekova`da katledilen Übeydullah Durna`nın taziyesi için Musatazaf Der Genel Merkezini ziyaret etti.

 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve beraberinde heyeti, Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz karşıladı. Merhum Übeydullah Durna`nın ruhuna okunan Fatiha`nın ardından Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz, Yüksekova`da yaşanan olayı anlattı.

 

5 Mayıs`ta Derneği kundaklamaya gelen ve merdivenle çatıya çıkan BDP/PKK yandaşlarına engel olamaya çalışan başkan yardımcılarının ateşli silahla şehit edildiğini söyleyen Yılmaz, kamera görüntülerinden de şehidin çatıda vurulduğu ve daha sonra derneğin içindeki üyelerinin sopalarla dışarıya çıktıklarını söyledi.

 

Olayı haber aldıktan sonra Yüksekova`ya gittiğini söyleyen Yılmaz, "Cenazeyi defin ettikten sonra Cuma namazını kılmak için ilçeye indik. Olay çıkmasın diye kesinlikle hiçbir slogan atmadık, sesiz bir şekilde camiye gittik ve çıktık. Dernek binasını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldık, ama arkada kalan arabalara saldırdılar. Hem saldırıyorlar, hem de sakın provokasyona gelemeyin diyorlar" dedi.

 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, yaşanan olumsuz olaylarda sabır göstermenin en zor alanı olduğunu ifade ederek, "sizler de en zor olan sabrı seçtiniz." dedi.

 

Mustazaf Der Genel merkezinden ayrılan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara Şehitlerini Anma etkinliğine katılmak üzere Adıyaman`a gitti.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir