• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Batman`da İcazet Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman`da eğitimlerini tamamlayan 14 öğrenciye düzenlenen törenle icazetleri verildi. Saat 10.30`da Batman Müftülüğü İrfan Yatılı Kur`an Kursunda yapılan törene bölgenin alimleri yoğun ilgi gösterdi.
 
Yatılı Kur`an Kursu teras katında kurulan çadırda yapılan icazet törenine İl Müftüsü Hasan Çağlar, bölge alimleri ve halk katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim`in tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını, İrfan Yatılı Kur`an Kursunun ve icazet alanların hocası Molla Maşuk Konak yaptı.
 
İlahilerin okunması ve icazet alacak 14 kişinin terasta bulunan çadıra salavatlar eşliğinde gelmesiyle icazet töreni başladı. İcazet alanlar adına söz alan İsa Akyüz, `İlmin kıymeti herkesin bildiği bir konudur. Çünkü ilim insanlığa ait bir şereftir, ilmin dışında hangi husus varsa diğer canlılar insanlarla ortaktır. Cesaret ve fedakarlık gibi hususlar diğer canlılarda da vardır. İlmin Allah ve insanlar nezdinde büyük bir şeref ve kıymeti vardır. İlimle ilgili ayet ve hadisler bunu açıklıyor` dedi.
 
Daha sonra söz alan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, geçmiş yıllarda medreselerinin yasaklandığını buna rağmen medrese eğitimi geleneğinin devam ettiğine dikkat çekerek bunun semeresinin alındığını ve bugün serbest olarak medreselerin eğitime devam ettiklerini kaydetti.
 
Yapılan konuşmalarda, selef ulemanın emek ve fedakarlıkları ile nice sıkıntı ve zahmetle İslami ilimlerin günümüze kadar ulaştığı ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiği dile getirildi.
 
Konuşmalarda, bölge halkının fakir olmasına rağmen yüzyıllardır boğazından kısarak ilim talebelerini ve medreseleri sahiplenerek ilmin bugüne ulaşmasına katkıda bulunduğu hatırlatılarak, günümüz seyda ve fakihlerinin, seleflerinin ve Müslüman bölge halkının emeklerini dikkate alarak, Peygamberlerin varisleri olduklarını unutmadan, bu veraseti yerine getirmeleri istendi.
 
İcazet duasını Tillo`daki Medresesinin müderrisi Molla Burhan adına oğlu Kurra Molla Alaaddin Mücahidi okudu. Duanın ardından icazet alanlara bölge alimleri sırayla icazet belgelerini verdiler.
 
İcazet töreninin ardından öğlen namazı ve öğle yemeğinin topluca yenilmesinin ardından program sona erdi.
İcazet alan öğrencilerin isimleri şöyle:
Sedat Şen, Seyyid Beşir Kardaş, Abdurrezzak Aslan, Nurullah Oslun, İsa Akyüz, Zeynelabidin Aslan, Kamil Tunç, Recai Elğay, M.Emin Bavli, Mücahid Okan, Yasin Demir, Yakup Türk, Sabahattin Baran ve Hamit Beker.
 
Program sonunda İLKHA`ya konuşan Molla Maşuk Konak, "1994`te küçük bir hücrede 3-5 öğrenciyle başladığımız ilim çalışmasına şuanda 100-150 öğrenci ile devam ediyoruz.Bugün icazet merasimimiz oldu. İcazet kursların bir dönüm noktasıdır. Talebeler belli bir süre okuduktan sonra, icazet dediğimiz bu merasimi düzenliyoruz" şeklinde konuştu.
 
İcazet alan öğrencilerden M.Emin Bavli, ise "13 arkadaşımla beraber icazet aldık. 10 yılın semeresi olan icazemizi almaktan dolayı çok mutluyuz. Allah`a şükürler olsun" diyerek duygularını dile getirdi.
(M.Sait Çelik- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir