• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Okul Yakanlarla Okula Almayanlar Aynı Mantığa Sahip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya TESSEP sözcüsü M.Zülfi Tan Gaziantep`te okul müdürü tarafından diğer öğrencilere dövdürülen Sedanur Ağsu ilgili yaptığı açıklamada okul yakanlarla okula almayanların aynı mantığa sahip olduğunu söyledi.

Açıklamasında `` Türkiye`de bir tarafta okul yakanlar, diğer tarafta da okula almayanların zorbalıklarıyla karşı karşıya. Aslında sonuçta bu iki eylemin birbirinden pek farkı yok. Her ikisi de eğitim ve öğretime engel oluyor. Bir zihniyet çocuklarınızı istediğimiz gibi eğitmezseniz göndermeyin, diye tehdit ederken, diğer mantık da istediğim şekilde gelmezsen okula almam diye tutturuyor. Devlete vergisini veren o okulun koltuklarında oturanların da maaşını veren vatandaşa bu muamele, `Besle kargayı oysun gözünü` mantığıdır şeklinde konuştu.

Sedanur`un sesini neden duymuyorsunuz?
Olayla ilgili yetkililerin duyarsız kaldığına dikkat çeken Tan`` Sorumluluk makamında olanlar neden bu sese kulak vermiyor? Aylardır bu sorunu yaşayan aileler ile ilgili neden bir girişimde bulunulamıyor? Okul yöneticileri bu cesareti nerden alıyorl? Nerde kaldı Hz Ömer`in adaleti? Suriye`nin attığı toplara anında karşılık veren hükümet bu toplumsal bombalara neden müdahale etmiyor? Yoksa G.Antep`te Ergenekonvari yapıların etkisinden kurtulamıyor mu ki bombalar hep orda patlıyor? Sorunlar orda çıkıyor`` dedi. Olayların ilgili makamlar tarafından önlenmesi gerektiğini aksi takdirde başka zulümlerin ortaya çıkacağını belirten Tan `` Bu zalim yöneticilerin yaptıkları yanlarında kâr kalırsa aynı mantığa sahip diğer yöneticilere de cesaret verecek.Kesinlikle bu zulüm karşılıksız kalmamalı. Tüm zorluklar göze alınarak bu hakkın kaybolmaması için mücadeleye devam edilmeli. Bu zalimler, geçmiş zalimler gibi bir gün muhakkak hukukun önünde hesap vereceklerdir `` ifadelerini kullandı.  (M.Ata Doğu-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir