• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Halk Oylaması Külfet Getirir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ``Alparslan Türkeş Büyük Ödülü Töreni`` ile Siyaset ve Liderlik Okulu`nun 7. Dönem açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM`de dün yapılan yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa değişikliği oylamasında MHP`nin 4 fire verdiği iddialarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, konunun Cumhurbaşkanı Gül`ün takdirinde olduğunu belirterek, Gül`ün anayasa değişikliğini Meclis`e geri göndermesi halinde MHP`nin imzasının arkasında olacağını kaydetti.

Bazı MHP`li milletvekillerinin, bazı şehirlerin büyükşehir olmasına ilişkin kanuna tepki olarak ``hayır`` oyu kullandığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de Bahçeli, ``Bunların hepsi yanlış beyanlardır. Bu beyanlara itibar etmemek gerekir. MHP milletvekilleri haysiyetli ve saygın duruşu temsil eden insanlarımızdır. Attığı imzanın altında ölümüne kadar durur`` dedi.

Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada, değişikliğin referanduma götürülmesi halinde seçimin aynı tarihte yapılmasından kastının ne olduğunun sorulması üzerine, halk oylaması yolunun tercih edilmesinin ülke için ayrı bir külfet getireceğini ifade etti. Bahçeli, ``O yolu tercih etmek yerine yerel seçimlerin 29 Mart 2014`te yapılması halkımız için daha hayırlı olur`` şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir