• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
Suriye, Rusya`nın Önerisine Yeşil Işık Yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rus basınında yer alan haberlere göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yükselen tansiyonun düşürülmesi için doğrudan diyalog kurulmasına hazır olduğunu açıkladı.

Türkiye ve Suriye arasında tansiyon, Türk savaş uçağının düşürülmesinin ardından yükselmişti. Suriye askeri birliklerinin fırlattığı top mermisinin Akçakale`de 5 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesine sebep olunca kriz daha da tırmanmış, son olarak Suriye havayollarına ait uçağın askeri malzeme taşıdığı gerekçesi ile Ankara`ya indirilmesi ile olaya Rusya da dahil olmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada, uçakta uluslararası hukuka aykırı herhangi bir kargo olmadığını iddia etti. Lavrov, Türkiye`den uçakta bulunan Rus vatandaşlarına yönelik uygulama nedeni ile açıklama talep etti.

Rus Bakan Lavrov önceki gün yaptığı çağrıda da iki ülke arasında yanlış anlaşılmaları ve kasıtlı provokasyonları önlemek için "sıcak hat" kurulması önerisinde bulunmuştu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, "Lavrov`un Türkiye ve Suriye arasında güvenlik konularında doğrudan iletişim sağlayacak bir mekanizma kurulması ile ilgili önerisini memnuniyetle karşılıyoruz" denildi. Açıklamada konunun Şam`da görev yapan Rusya Büyükelçiliği ile de müzakere edildiğine dikkat çekildi.

Diğer taraftan BM ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi de Şam ve Ankara arasında artan tansiyonu ele almak için Türkiye`de temaslarda bulunacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir