• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Malatya`da Peygambere Vefa Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Hz Peygambere(sav) hakaret filmine tepki amacıyla Malatya`da Ensar Vakfı ile Dilek Eğitim Vakfının katkılarıyla "Peygamberimize(sav) Vefa" konferansı düzenlendi.
 
Dün saat 19.00`da başlayan programa konuşmacı olarak Malatya`nın tanınmış alimlerinden Ramazan Keskin, A.Gaffar Altınöz ve Yakup Alınak katıldı.
 
Emperyalistler İle İşbirliği Yapanlar, Kurtuluşumuzu Geciktirirler

Konferansta konuşan Ramazan Keskin, dikkatleri emperyalistlere ve haçlı zihniyetine çekerek , İslam`ın dünden bu güne bu tür saldırı ve hakaretlere maruz kaldığını,bu tür saldırı ve hakaretlerin aynı zihniyetteki kişi veya topluluklardan geldiğini belirtti. Keskin, "İslam`a saldıran, hakaret eden emperyalistler ile işbirliği yabanlar kurtuluşumuzu geciktirenlerdir." İfadelerini kullandı.
 
Başörtülü Öğrenciyi Sınıfa Almamak İslam`a Hakarettir

"İslam`a yapılan hakaretleri görmek için fazla dışarıya bakmaya gerek yok" diyen Keskin "Fransızlara karşı dini özgürlüğü için mücadele eden Gaziantep`te bu gün başı örtülü olduğu için kız öğrenci sınıfa alınmıyor. Bu İslam`a hakaret değil de nedir? Bu gün resmi kurumlarda başörtü yasağının bulunması İslam`a hakarettir." diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Amaç Müslümanları Sınamak
Konuşmasında Müslümanlara karşı büyük bir savaş veren Siyonist haclı zihniyetinin amacının Müslümanları sınamak olduğunu ifade eden A. Gaffar Altınöz ise, bu sınamanın bazen silahlarla bazen karikatürlerle bazen de filmler ile olduğunu söyledi. Altınöz "Bunu yabanların asıl istekleri Müslümanları tahrik etmek onları sokağa dökmek ve onları terörist ilan etmektir." şeklinde konuştu.
 
İslam`ın filizlendiği ilk günden beri bu tür hakaretlerin farklı kişilerin "aynı zihniyet" ile yaptıkları bir iş olduğunu belirten Altınöz "Dün bu hakaretler Kab bin Eşreflerin elleri ile yapılıyorken , bu gün karikatürcülerin, film yapımcıların, akademisyenlerin elleri ile yapılıyor değişen sadece şahıslar."dedi.
 
Bu Hakaretlerin Suçlusu Biziz
Yapılan bu hakaretlere suçlu aramaya gerek olmadığını bunun suçlusunun İslam alemi olduğuna vurgu yapan Altınöz, "Bunun nedeni izzet ve şerefimizi unutmamız,bunlardan hesap sormamamızdır." dedi.Altınöz, "Bu hakaretlerin suçlusu biziz,çünkü bu hakaretleri yapan kafirlere hadlerini bildirecek Kanunilerin ,A.Hamit Hanların, Humeynilerin olmayışı bizi suçlu yapmıştır."dedi.
Program, Yakup Alınak`ın konuşması ve İslam ümmetine yapılan dua ile sona erdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir