• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Gazze'deki yaralılar çok sıkıntı çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalcilerin kurşunuyla yaralanan ve belden aşağısı felç olan Gazi Mahmut Ataye Ebu Kellub, yaşadıkları sıkıntıları İLKHA'ya anlattı.

Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden Mahmut Ataye Ebu Kellub, işgalci siyonistlerin saldırısı sonucu yaralandığını ve felç geçirdiğini söyledi. Ebu Kellub, kuşatma nedeniyle Gazze'ye giriş-çıkışların çok zor olduğunu bu nedenle yaralıların çok sıkıntı çektiğini ifade etti.

Gazze'den tedavi için çıkmak zorunda kaldığını söyleyen Ebu Kellub, şöyle konuştu: "israil askerleri tarafından sırtımdan vurularak yaralandım. Bu yaralanma sonucunda belden aşağı felç geçirdim. Tedavi için Gazze'den Mısır'a oradan da Türkiye'ye geldim. Allah’a hamdolsun Türkiye'de tedavimiz sürüyor. Son 12 yıldır Gazze'de durumlar çok zor. Büyük bir muhasara içerisindedirler. Ne su ne de elektrik var. Gazze'deki yaralılar iki durumdan dolayı sıkıntı çekmekteler. Birincisi Gazze'den çıkabilmek ikincisi ise maddi imkânların azlığıdır. Hastanelerde kıt imkânlarla tedavi gören yaralıların bazıları şehit oluyor. Yaralıları olarak, kuşatma nedeniyle Gazze'ye giriş çıkışlar da çok sıkıntı çekiyoruz."

Ebu Kellub, "Özellikle İstanbul'da yaralılar başta olmak üzere engellilere sunulan tedavi imkânlarında çok rahatlık gördüm. İstanbul Belediyesi engellilere tüm alanlarda rahat ve kullanışlı ortamlar sağlıyor." Ancak İstanbul'da yaşamak çok zor. Ev kiralarının yüksek olmasından dolayı eşimi ve çocuklarımı buraya getiremiyorum. Bu nedenden ötürü İstanbul'da yaşamımı sürdürebilmem zorlaşıyor. Tekrar ülkeme dönmeyi ve muhasaraya rağmen orada yaşamayı düşünüyorum. Orada zorluk çekeceğimi biliyorum ama en azından kendi vatanımda olacağım. Allah'tan temennimiz bu zor koşullarda bizim yanımızda duracak insanları nasip etmesidir." ifadelerini kullandı.

Son olarak İslam ümmetine çağrıda bulunan Ebu Kellub, "İslam ümmetine çağrım Gazze'ye yardımda bulunmaları, bu kuşatmanın son bulması için safları birleştirmeleri ve onların yanında olup dualarını eksik etmesinler." dedi. (Zeyd Varol-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir