• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Böyle savcılar da var!!!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde komedi filmlerine konu olacak bir gözaltı süreci yaşandı.

Bir halı sahada yaşanan olayda, akşam 9-10 saatleri arasında maçı olan 14 öğretmen maç saatinde halı sahaya girince olanlar oldu. Öğretmenler ısınmaya başlarken aralarında savcının da bulunduğu takım geldi. Rezervasyonları 10-11 olan takım bir saat erken geldiği halde erken maç yapmak istedi. Öğretmenler rezervasyona göre kendi oynama saatleri olduğunu söylediler ve aralarında savcının da olduğu gruba kendi oynama saatlerini beklemelerini söylediler…

‘HALISAHAYA NASIL KİMLİKSİZ GELİRSİN’ GÖZALTISI

Skandal işte bundan sonra başladı.

Halı saha yetkilisinin müdahalesinden sonra sahadan çıkarılan savcı emniyet ekiplerini çağırarak, sahadaki öğretmenlere kimlik tespiti yaptırdı. Halı sahaya gittikleri için yanlarında kimlikleri olmayan öğretmenler yanlarında kimlikleri olmadığı gerekçesi ile gözaltına alındı. şubeye götürülen öğretmenler, 1 saat bekletildikten sonra serbest bırakıldı.

Savcının maç saati tartışmasını- ki rezervasyon saatine uymayan kendileri- adli bir olaya dönüştürme çabası ve kanunun kendisine verdiği yetkiyi bu şekilde kullanması kanuni keyfilik olarak değerlendirildi.

Kamuoyu HSK’nın inceleme başlattığı skandal olayla ilgili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir