• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Kutan 28 Şubat sürecini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutan, 28 Şubat`ın bir asker bir de sivil kana­dı olduğunu söyledi. 28 Şubat`ın önceki dar­belerin hepsinden çok daha iyi etüt ve organi­ze edildiğini, psikolojik unsurlarının iyi belir­lendiğini belirten Kutan, “Elbette Atlantik öte­si güçlerin ve Tel Aviv`in de desteği vardı” ifa­delerini kullandı.

“ŞİMDİ FARKLI KONUŞUYORLAR”

Kutan, Komisyon`a bilgi veren 28 Şubat aktör­lerinin açıklamalarına da tepki göstererek, şunları söyledi: “28 Şubat dönemindeki adam­ların tavrıyla burada ifade edilenler birbirin­den yüzde 100 farklı; hepsi tam demokrat ke­silmişler. Önemli bir gazete patronuna o dö­nemde, ‘biz sizden fazla bir şey istemiyoruz olayları bir fotoğraf hassasiyetiyle gazeteleri­nize intikal ettirin, haberleri yorumla yayınla­mayın. Köşe yazıları her türlü yorumu yapar ama okuyucuya saygı gereği olayları aynen yazın` dedim. ‘Biz de öyle yapıyoruz` dedi. ‘Çıkardığın gazeteyi okuyor musun sen` dedim. ‘Olur mu öyle şey, okuyo­rum tabii ki` dedi. ‘Laflarından o çıkıyor` dedim. Şimdi zaman zaman soruyorlar, ‘Hoca niye tankların üstüne çıkamadı?` diye. Tankların üstüne çıkılacak dönem olur, çıkılamayacak dönem olur. O dönem tankın üstüne çıkılamazdı. İnanıyorum ki bugün böyle bir şey olsa tankların üstüne çıkacak çok insan olacaktır.”

“BİZİ TAHLİYE EDEN HÂKİMİN BAŞINA GELMEDİK KALMADI”

Kutan, mitingde Erbakan`ın İstiklal Marşı`nı bizzat eline mikrofon alarak söylettiğini de anlattı. Tutuk­lanmalarına karar verilmesi için önce bir Albay Hakim Hamdi Sevinç`in karşısına çıkartıldıklarını anla­tan Kutan, “Ancak hakim akşama kadar bizi dinledi ve hepimizi tahliye etti. O hakimin başına gelmeyen kalmadı, emekli ettiler, mahkemeye verdiler” dedi.

“FADİME ŞAHİN OLAYI BİZE FATURA EDİLDİ”

28 Şubat`ta ortalıkta Aczmendilerin dolaşmaya başladığını, Fadime Şahin ve Ali Kalkancı gibi isimlerin çıktığını belirten Kutan, “Bunun hepsinin faturası da Refah-Yol hükümetine çıkarıldı” diye konuştu. Bü­tün darbelerin içinde ordunun olduğunu ancak, darbelerin sadece cuntalar tarafından yapıldığı iddiası­nın doğru olmadığını öne süren Kutan “Mutlaka onlara destek olan bazı iç ve dış güçler vardı” dedi.

“ORDU İÇİNDE KADROLAŞMAYA ÇALIŞMADIK”

Ordu içinde 12 Eylül`de kendilerini destekleyenlerin olup olmadığına ilişkin de Kutan, “Bizim orduda kadrolaşalım istikametinde bir çalışmamız kesinlikle olmadı.” dedi.

Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir