• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir`de Kurbanlıklar Satışa Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Her yıl büyük bir coşkuyla geçirilen Kurban bayramı bütün yurdu etkisine alırken, İzmir`de de satıcılar pazarlardaki yerini alıp satışa başladı. Ağrı`dan Yozgat`a, Tokat`tan Kars ve Muş`a kadar yurdun çeşitli illerinden İzmir`e gelen satıcılar, bu yıl fiyatların uygun olduğunu ve hayvanlarını satıp evlerine öyle dönmek istedikleri dile getirdiler.

 

Yozgat`tan gelen ve fiyatların geçen seneye nazaran bu yıl daha düşük olduğunu söyleyen bir satıcı, \"Bu yıl fiyatlar geçen senelere nazaran daha uygun bundan dolayı satışların bereketli geçmesini temenni ediyoruz. Kurtaracak şekilde vermeyi düşünüyoruz\" dedi.

 

Kuzular 400 İla 800 Arası Değişiyor
400 ila 850 arasında kuzular olduğunu vurgulayan başka bir hayvan satıcısı ise, \"Bende küçükbaş hayvanlar var fiyatlarda gayet makul. Kuzular 400`den başlayıp ortalama 800`e kadar çıkarken büyük koçların fiyatları 900 - 1000 - 1100 TL arası değişiyor\" dedi.

 

Pazarın Yüzde Doksanında Dana Var, Küçükbaş Çok Az
Büyükbaş hayvanların fazla olduğunu dile getiren satıcı, \"Pazarın yüzde 90`nında büyükbaş hayvan var kuzu çok az, yerinde bile yok, bundan dolayı dana satışlarında rekabet olacaktır\" dedi.

 

Herkesi Pazara Bekliyoruz, Fiyatlar Ucuz
Ağrı`dan geldiğini ve beş tane çadırı olduğunu dile getiren bir diğer vatandaş ise, \"Bu sene fiyatlar uygun, ben sadece dana satıyorum 2000 TL`ye dana var. Hayvanları getirmek için dört bin lira kamyon parası verdim, her gün beş yüz kilo saman yediriyoruz. Buradan sesleniyorum; herkesi pazara bekliyoruz, fiyatlar ucuz\" dedi.

 

Şu anda pazarların sakin olduğu gözlenirken ilerleyen günlerde kalabalığın artması bekleniyor. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir