• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
885 Yıllık İhmal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Vali Sebahattin Öztürk, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan 885 yıllık tarihi caminin açılışında yaptığı konuşmada, kentte bulunan tarihi camilerin restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Tarihi eserlerin restorasyonlarının devam edeceğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

``İhmal Camisi`nin restorasyon çalışması 400 bin liraya mal oldu. Erzurum`un tarihi değerlerini ön plana çıkarmak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 1227 yılında yaptırılan caminin restore edilmiş hali son derece güzel oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün tarihi eserlere yönelik önemli çalışmalar yaptığını biliyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü`müz şimdi de tarihi Kemhan Camisi, Kasım Paşa Camisi ve Şeyhler Hamamı`nın restorasyonunu yapacak.``

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de tarihi eserlerin etrafındaki kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tarihi camilerin etrafını kentsel dönüşüm çalışmalarıyla açtıklarına dikkati çeken Küçükler, ``Tarihi camilerimizin etrafında bilindiği gibi iş yerleri ve görüntüsü güzel olmayan yapılar var. Bunları kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor`` dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan`dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Öztürk ve protokol üyeleri camide Cuma namazı kıldı.

Habertürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir