• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Bingöl`de Kapılar Basına Kapatıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Güncel konuların yanı sıra araştırma haberleriyle de kamuoyunu bilgilendirmek ve yaşananları en doğru şekilde topluma aktarma adına yoğun çaba sarf eden basın çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara her geçen gün yenisi eklenirken, dün yaşanan olay bardağı taşıran son damla oldu.
 
Gittikleri hemen her kurum amirinden bilgi almakta zorlandıklarını, Valilik emrinin öne sürülerek bilgi verilmediğini aktaran basın mensupları, şu görüşleri paylaştılar: "Hiçbir kurumdan bilgi alamıyoruz. Vatandaştan gelen şikâyetleri değerlendirip ilgili kurumlardan bilgi almak istiyoruz ki, doğru haber ve bilgileri kamuoyuna sunabilelim. Ne yazık ki, hiçbir şekilde kamu kurumlarından bilgi alamıyoruz. Gayri resmi edindiğimiz bilgileri servis ettiğimizde de ilgili kurum `neden bize sormadınız` diye yakınıyor. Bilgi vermemek için Valilik talimatını öne sürenler, zora girdiklerinde de basın temsilcilerinin meslek kurallarına riayet etmediği eleştirisinde bulunmaktalar. Bingöl Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer`in bu konuda gerekli düzenlemeyi yapmasını, basın temsilcilerinin yaşadığı bu soruna çözüm üretmesini ve mesleki faaliyetlerimizi icra ederken karşılaştığımız bu sıkıntıların giderilmesi hususunda desteğini beklemekteyiz."
 
Basın Savcısından Hoş Olmayan Tutum
Hemen her gün karşılaştıkları sıkıntılara dün bir yenisi daha eklenen basın temsilcileri, en ağır ithamı Bingöl Adliyesi`nde yaşadılar.
 
Polisin yaptığı operasyonun ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerle ilgili adli süreci öğrenmek ve doğru bilgileri almak için Adliyeye giden bazı basın temsilcileri, Basın Savcısı ile görüşmek istediler ancak hiç beklenmedik bir tavırla karşı karşıya kaldılar.
 
Hem tanışmak, hem de süreçle ilgili bilgi edinmek için ziyaret ettikleri basın savcısı tarafından şık olmayan bir muameleyle karşılaştıklarını söyleyen basın temsilcileri, kapı dışarı edildiklerini, bu tavır karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını vurguladılar.
 
"Amacımız hem tanışmak, hem de varsa ön bilgileri almaktı" diyen basın temsilcileri: "Kendimizi tanıttıktan sonra konuyu iletmek istedik. Daha `buyur` etmeden kapının işaret edilmesi ve dışarı çıkmamız istenmesi onurumuzu incitmiştir. Basınla iç içe olması, basın çalışanlarına herkesten daha sıcak ve samimi davranmasını beklediğimiz savcı bey, ne yazık ki hiç de yakışmayan bir tavır sergilemiştir. Takdiri, ilgili kurum amirlerine bırakıyoruz" beyanında bulundular. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir