• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
`Medresetüzzehra Bir Üniversite Değil Bir Medresedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da bugün başlayan ve üç gün sürecek olan Said Nursi Eğitim Felsefesi, Medresetüzzehra Sempozyumu`nun konuşan Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr M. Cüneyt Gökçe panelde Kürtçe konuşma yapan tek katılımcı oldu.
 
"Medresetüzzehra Bir Üniversite Değil Bir Medresedir"
Medresetüzzehra ismi üzerinde duran Yrd. Doç. Dr M. Cüneyt Gökçe, "Medresetüzzehra isminde doğurgan kadın gibi bir anlam var ki, burada Üstad bu medresenin bereketli olmasını istemesinden bu ismi vermiştir. Şunu da unutmamamız gerekir ki Medresetüzzehra bir Üniversite değil bir medresedir. Üstad, en başta bu projeye medrese demiştir. Bu çok önemlidir. Niye medrese; çünkü medresenin bütünleştirici bir yönü vardır ve herkesin sevdiği bir müessesedir" dedi.
 
"İnsanlar Arasında Eski Muhabbet Kalmamış"
Eski konuşmaların daha güzel olduğunu anlatan Gökçe, "Günümüzde ise bir araya geldiğimizde askeri konuşmalar gibi; "Nasılsın asker sağ ol" meselesine dönmüş, muhabbet bundan ibaret kalmıştır. Ancak eskiden insanlar hal hatır sorarken bile birbirlerine dua ediyor. Bunları niye anlatıyorum; Medrese eğitiminin gitmesine bağlı olarak konuşmalarında değiştiği görülmektedir." şeklinde konuştu.
 
Bu projenin aramızdaki taassupları kaldırarak aramıza kardeşliği tesis edecek bir proje olmasını dileyen Gökçe sözlerini şöyle sonlandırdı. "Medresetüzzehra renkleri dilleri ırkları ne olursa olsun tüm insanları kapsayacak ve inşallah biz bu medresenin meyvelerini göremez ve toplayamazsak bize çocuklarımız bunun meyvelerinden rızıklanacaklardır." (Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir