• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Peygamber Aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarih 24 nisan 2011 pazar yer diyarbakır şehri.Yeni bir sabaha hazırlanıyordu asırlar boyu değişik medeniyetlere kucak açmış,çeşitli dinlere mensup , insanları özerinde barındırmış bu topraklar yaşlı ve acı günler görmüş bir ihtiyar ağırlığında yeni bir sabaha hazırlanıyordu.
Gün henüz ağarmamıştı fakat yavaş yavaş azalan horoz seslerinden güneşin doğacağının habercisiydi.İnanıyorum ki bötün peygamber sevdalısı herkes o akşam uyuyamamışlardır; çönkü ogün yeni doğuşlara zemin hazırlanacağı göndü.Şehirde karanlığn hökmünü pekde uzun söre devam ettiremiyeceğinin işaretleri anlaşılabiliyordu.Sabah ezanının okunması hiç bu kadar yankılanmamıştı ve erkekler camileri belki de o gün doldurduğu kadar hiçbir gön doldurmamıştı. Eminim ki peygamber sevdasi heyecanı onları da uyutmamıştır.Diyarbakır adeta diriliyordu.Odün hergünlerden farklı olacaktı gökte,yerde,evlerde,ağaçlarda,göllerde ve hatta böceklerde fevkalade bir canlılık ve gözellik vardı.Btün halk mevlüd meydanına doğru kendiliğinden sörükleniyordu.Mehmet göktaş hocanın dediği gibi "tsunami dalgaları gibi akmışsınız meydana".İğne atsalar düşmezdi yere.İstasyon meydanı bir nur meydanı oluvermişti.Görülen manzara herkesi olduğu yerde dondurmaya yetiyordu.Milyonlarca insan hepside muhammed(sav)`in aşkıyla yanıp tutuşan PEYGAMBER SEVDALILARIYDI. Hep bir ağızdan tekbirler salat ve selamlar getirildi onun aşkıyla cezbeye gelenler,bayılanlar ve ağlayanlar...
Ey resulümüz gördün mü ,duydun mu sesimizi hepimiz senin senin yolunun yolcularıyız.Sana ve yoluna sevdalılar ordaydı yaralı kalplerimizle,gönahkar bedenlerimizle sanki sen ordaymışcasına karşımızdaymışcasına huzuruna geldik ve biatımızı yeniledik.Bizler nasıl ki kendimizi,eşlerimizi,çocuklarımızı,mallarımızı koruduğumuz gibi senin bize bıraktığın kuran-ı ve sünnetini asla terk etmiyeceğiz ve koruyacağımıza söz verdik ve veriyoruz.Rabbim bizleri bu dünyada onun yolundan; mahşerde onun şefaatinden mahrum etmesin.Selam ve dua ile

Fatma Ayat / Diyarbakır (Bağıvar Beldesi) – Yaş: 29


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir