• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
 Hedef 2015`te 10 Milyar Dolarlık Ticaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan, İstanbul`da Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye-Kazakistan Ticaret ve Yatırım Forumu`na katıldı.

Başbakan, konuşmasının başında konuk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev`in ziyareti ve Ankara`da yapılan görüşmelerin önemine dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyareti ve bu ziyaret çerçevesinde yapılan görüşmeler özellikle dün Ankara`da yaptığımız Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi`nin birinci turu toplantısı ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattı. Adeta bu bir milat olmuştur. Bir taçlandırma hareketi olmuştur. Aramızdaki dış ticaret hacmi 4 milyar dolar. Tabii bu bizim için yeterli değil ve biz en geç 2015`e kadar 10 milyar dolarlık hedefi tayin ettik ve bunu inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.

Bilet Fiyatlarının İndirilmesi

Türkiye ve Kazakistan arasındaki turizm rakamlarını yetersiz bulduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı`na nüfusu arttırın çağrısı yaptı.

Başbakan Erdoğan, "Kazakistan`ın nüfusu 17 milyon, artması lazım. Aksakallımızla bunları konuştum. Ve tabii Türkiye`den de Kazakistan`a giden turist sayısının artması lazım. Kazak Hava Yolları ile Türk Hava Yolları`nın fiyatlarda daha uygun bir seviyeye fiyatları çekmesi konusunu da görüştük" dedi.

Vize Kolaylığı

İki ülke arasındaki vize kolaylığı konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, 30 günlük vize muafiyetinin 90 güne çıkartılması için Cumhurbaşkanı`nın talimat vereceğini de sözlerine ekledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de ülkesinin 1991 yılında bağımsızlığını kazandığında kendilerini ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak, "Halkımız bunu hiç unutmayacak" diye konuştu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Başbakan Erdoğan, Kazakistan kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen konseri izledi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir