• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Başörtüsü Yasağı Vicdanları Yaralıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Azim-Der Başkanı Besim ÇELİK geçtiğimiz günlerde yaşanan başörtüsü olayında müdürün tutumunu ve genel süreci değerlendirdi.Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çelik :"28 Şubat döneminde tesettürlü bayanlar bir çok hakarete uğramıştı. Son zamanlarda da 28 Şubat döneminin baskı ve zulümlerini aratmayacak derecede uygulamalara şahit olmaktayız" dedi . Açıklamasının devamında ``Başörtüsü yasağı hem okullarda, hem de kamusal alanda Müslümanların vicdanlarını acıtmaya devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
 
" Gaziantep Şahinbey ilçesi Türktepe İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Sedanur Ağsu isimli öğrenci inancının gereği olarak örtünmesi nedeniyle derslere alınmadığı gibi söz konusu öğrenci eğitim saatlerinde rehberlik odasında tutularak kantine gitmesine ve arkadaşlarıyla konuşmasına da yasak getirildi. Kızının hakkını arayan annesine :`Daha önce sizin gibi gelenleri küfürle geri gönderdik` gibi laflar kullanarak terbiyesizlik edenler vicdana, merhamete, insanlığa sığmayan 13 yaşındaki bu öğrenci kardeşimizi diğer öğrencilere dövdürtmüştür. Okul müdürünün yetkililer tarafından herhangi bir cezai işlem görmemesi de işi çığırından çıkartmıştır.Öğrenci ve velisine yapılan muamele terbiyesizcedir bu tür olaylara yol açanlar tarih boyunca lanetle anılacaklardır. Türkiye`nin insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devleti olduğu çeşitli vesilelerle sürekli dile getiren hükümet yetkilileri bu olayı görmezden gelmekle bu zulmü yapan işgüzarlardan hiçbir farkları olmadığını göstermektedir`` diyerek sözlerini sürdürdü.
 
Çelik açıklamasının sonunda "Hükümete ve millet meclisine sesleniyoruz. Daha ne zamana kadar bu ülkede Müslümanlar zulüm görmeye devam edecek? Ne zamana kadar kendi ülkelerinde inançları doğrultusunda yaşamaları suç sayılacak? Ne zamana kadar kendi vatanlarında ikinci sınıf vatandaş olarak görülecekler?
 
Zorbalara karşı yetkilileri göreve çağırıyor bu tür uygulamaların son bulmasını istiyoruz ve bir an önce Anayasal güvence ile tesettür sorununu köklü bir şekilde çözerek bu halkı böyle işgüzar yöneticilerin insafına terk etmemelerini istiyoruz. Yoksa bugün elinizde olan fırsatı kaçırır, bu Müslüman halkın her iki cihanda size davacı olmasına sebep olursunuz" dedi. (M.Sait Başaran- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir