• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
`Toplu Sözleşmelerde Zorluk Çıkaranlar Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bem-Bir-Sen İl Başkanı Yusuf Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada, sendikalarının Türkiye genelinde 5 yıldan bu yana kendi iş kolunda yetkili sendika olduğu ve 105 bin belediye ve özel idare çalışanın sorunlarına çözüm aradığını ifade etti.

 

Bem-Bir-Sen olarak Türkiye genelinde 450`ye aşkın belediye ile sosyal denge sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, "Bu sözleşmelere Türkiye`de bir ilke daha imza atarak Bursa İl Özel İdaresinde de Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladık. Çoğu zaman önümüze engeller çıktı. Sözleşmeye imza atanlara zimmet çıkarmak suretiyle bizleri mağdur ettiler." dedi.

 

Zorluk Çıkaranlar Var
Tüm yasal dayanaklarına rağmen hala bazı bürokrat ve belediye başkanlarının uyum yasalarının beklenmesi için toplu sözleşmeye yanaşmadıklarını dile getiren Çiftçi, Başbakan Sayın R.Tayyip Erdoğan`ın MEMUR-SEN genel kurulunda anayasanın 128.maddesine göre toplu sözleşme hükümlerinin uyum yasalarını beklemeden uygulanacağı hüküm altına alındığını bildirmesine rağmen; belediye ve il özel idarelerinde yapmak istedikleri sosyal denge sözleşmelerine hala engel çıkartan belediye başkanları ve bürokratlar bulunduğunu kaydetti.

 

Yapılan bu sözleşmelerle çalışan memurların bilgi ve becerisini geliştirmek, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, geleceğe güvenle bakmasını temin etmek, böylelikle ekonomik ve sosyal barışı sağlamak, çalışma performansını artırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmayı düşündüklerini belirterek, "Bu engelleri çıkartmak isteyen varsa belediye başkanları ve bürokratları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum." İfadelerini kullandı.

 

Beşiri Belediyesi`nde Sözleşme İmzalandı
Çiftçi açıklamanın devamında, "Bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak çalışanlarına daha iyi koşullar sağlayan Sn. Beşiri Belediye Başkanımız Sait Karabulut`a huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 

İmza töreninde söz alan Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut`ta, Belediye çalışanlarının alın terleri kurumadan haklarının ödendiğini, bu vesile ile Beşiri Belediyesinde çok uyumlu bir çalışma ortamının sağlandığını belirterek, " Bu güzel çalışma ortamında Beşiri`mizde çok güzel işlerin altın attık. Bu sözleşme Beşiri Belediyesi çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Veysi Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir