• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
`Candan Hoca İlmiyle Amil Olan Bir Alimdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden ve alimlerinden Molla Enver Kılıçarslan, geçtiğimiz pazartesi günü vefat eden İlahiyatçı Abdulcelil Candan Hocanın ilmiyle amel eden biri olduğunu kaydetti.
 
Abdulcelil Candan`ı yaklaşık 10-15 yıldan beri tanıdığını belirten bölge alimlerinden Molla Enver Kılıçarslan, "Abdulcelil Hoca ilmiyle amil biriydi. Peygamberimiz diyor ki; `İlimle meşgul olmak büyük hayırlardandır` işte o yüzden Abdulcelil Hoca, onu tanıdığımdan bu yana ilmiyle amel eden biri olarak gördüm ve çok fazla ilme meraklıydı. Çok güzel vasıflarından biri de, nefsine düşkün değildi ve çok mütevazi biriydi. Fakir, fukaranın yanındaydı. Zenginlerin yanında saf tutan biri değildi. Gözü insanların malında olmayan biriydi" dedi.
 
Zalimlerin, Zorbaların Karşısındaydı
İslam dışındaki diğer cemaat ve örgütlere karşı Abdulcelil Hocanın taviz vermediğini ve çekinmeden hakkı anlattığını vurgulayan Kılıçarslan, "Abdulcelil Hoca hakkı izhar eden ve batılın zararlarını da en güzel şekilde insanlara anlatırdı. Nerede güzel bir düşünce, İslami bir düşünce olsaydı, Abdulcelil Hoca ordaydı. Zalimlerin, zorbaların karşısındaydı. Zekâtlarını fakir olan Müslümanlara hem verir, hem de tavsiye ederdi. Malıyla, ilmiyle, ahlakıyla ve canıyla Allah`a tam mana da teslim olan biriydi. Kalbi sürekli olarak İslam ve Müslümanlardan yanaydı.Ümmetin durumunu kendine dert edinirdi" şeklinde konuştu.
 
Çok Araştırmacı Bir Yönü Vardı
Kılıçarslan, Abdulcelil Candan Hocanın güzel bir ahlaka sahip olduğunu ve ahlakıyla cennette Peygamberin komşusu olacağını ifade ederek, "Ben onu çok sevdiğim için inşallah Allah bizleri cennette birbirimize komşu eyler. Biz ondan razıydık, Allah`ta ondan razı olsun. Çok araştırmacı bir yönü vardı. Dünyadaki cemaatlerin tağutlarla yaptığı mücadelelerden haberdardı ve her zaman Müslümanların taraftarlığını yapıyordu. Sadece derdi Müslümanlara hizmet etmekti" diye kaydetti.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir