• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
`Kırsal kalkınma Hibeleri` Paneli Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ) tarafından organize edilen Kırsal kalkınma hibeleri paneli saat:13.30`da BATSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
Panele ABİGEM Trabzon uzmanı Uğur Reis, ABİGEM uzmanı Uğur Demir, ABİGEM Direktörü Avukat Harun İpekyüz, iş adamları ve çiftçiler katıldı.
Konuyla ilgili konuşan ABİGEM Direktörü Avukat Harun İpekyüz, Kırsal Kalkınma Hibelerindeki amaçlarının Batman`daki firmalara ve çiftçilere destek vermek olduğunu belirterek, "Amacımız firmaların, teşviklerden ve desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamaktır. Geçen sene Batman`daki firmalar desteklerimizden pek fazla faydalanamamıştı. Şimdi ise, buradaki firmaların önünü açmak ve uzman kişiler tarafından bilgilendirmelerini sağlamaktır" dedi.
 
Daha sonra söz alan ABİGEM Trabzon uzmanı Uğur Reis, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, tarımsal ürünleri işlenmesine ve yapılacak yatırımlara yönelik hibe programın tanıtımı için geldiklerini ifade ederek, "Devlet yüzde 50 hibe desteği veriyor. Batman ilimizin önceliği bu hibe kapsamında bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına yöneliktir. Mısır, domates, diğer sebze ve meyvelerin işlenmesi kapsamı şuan da Batman öncelikli" şeklinde konuştu.
 
Panelde hibe çeşitleri, miktarları ve hibe alınmasında karşılaşılan sorunlar, kırsal kalkınma destekleri, tarımsal destekler, Avrupa Birliğinin çeşitli destekleri ve 6. Bölge teşvik uygulamaları anlatıldı.
 
Panel sonrası uzman personelin yine Batman ABİGEM bünyesinde bir gün daha kalarak, projenin hazırlanması için vatandaşlara bilgi vereceği öğrenildi.
Hibe destekleri için başvurularının 4 Eylül ve 2 Kasım 2012 tarihleri arasında olduğu belirtildi. Kırsal kalkınma projeleri ile tarım ve hayvancılık yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilirken, bu oran şahıs firmalarında 150 bin TL, şirketlere ise 300 bin TL`ye kadar çıkacak.
 
Panelden sonra isteyen yatırımcıların projelerinin hazırlanması için ön çalışma yapılacağı belirtildi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir