• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Manisa`da İlçelerinin İsmini Oylanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Belediyesi, büyükşehir statüsüne geçecek iller arasında yer alan Manisa`nın merkez ilçelerinin isimlerine Manisalıların karar vermesi için anket çalışması başlattı.

Manisa`nın da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasına ilişkin kanun tasarısının TBMM`ye getirilmesinin ardından kentin merkezini oluşturacak iki ilçenin isimlerinin ne olacağı ile ilgili tartışma başladı.

Manisa Belediyesi de, bu tartışmaların önüne geçmek ve merkez ilçelerin ismine Manisalıların karar vermesini sağlamak amacıyla Manisa Belediyesi resmi internet sitesi www.manisa.bel.tr ve facebook sosyal ağı üzerinden anket uygulaması başlattı.

Manisa`nın iki merkez ilçeden oluşacağı ve bu ilçelerin adının `Yunus Emre` ve `Şehzade` olacağını medyadan öğrendiklerini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, \"Manisa`mız lalesiyle, mesiriyle, Tarzanı`yla ve Spil Dağı`yla tüm Türkiye`de hatta yurtdışında tanınan önemli bir ilimiz. Bu nedenle büyükşehir olacak ilimizin merkez ilçelerinin buna uygun belirlenmesi gerekiyor. Manisalıların buna karar vermesinin daha uygun olacağını düşündük ve Belediyemiz internet sitesi ile facebook sayfamızdan anket başlattık. Anketimize tüm Manisalıların katılmasını ve görüşlerini sunmasını istiyoruz\" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir