• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
`Artuklu Üniversitesinde Öğrenciler Mağdur Ediliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde 21.06.2012 tarihinde açılan "Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı" duyurusunda, 500 kişilik Kürtçe Öğretmeni yetiştirileceği ve 1 yıllık süre zarfında bu öğretmen adaylarına pedagojik formasyon ve Kürtçe eğitimi verileceği ve adayların bu eğitimden sonra atanacağı belirtildiği halde, 500 adayın ilk 250`si birinci öğretim, kalan 250`si ise ikinci öğretim olarak kabul edilmiş olup ikinci öğretim öğrencilerinden 4000 TL harç parası talep edildiğini kaydetti.
 
Kesin kayıt yaptıran 500 öğrenci, eğitim-öğretimin başlamasını beklerken 05.10. 2012 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi, internet sitesinde ikinci öğretimin iptal edildiğini duyurduğu belirtilen açıklamada, "Sürecin başından itibaren YÖK, üniversiteye ancak 250 kişilik kontenjan açabileceklerini beyan etmesine rağmen üniversite yönetimi bu durumu göz ardı ederek kesin kaydını almış olduğu 500 öğrencinin 250`sinin kaydını iptal ederek maddi ve manevi büyük bir mağduriyet yaşatmıştır" denildi.
 
Birçok öğrencinin farklı üniversitelerde alanlarında formasyon alabilecek imkanları varken, bir kısım öğrenci ise çalıştıkları işlerini bırakarak üniversiteye kayıt yaptırdığına dikkat çeken Hatun, "Yaşanan bu süreçte öğrenciler tamamen kendi iradeleri dışında mağdur edildiler.
 
Eğitim Sen olarak; bu mağduriyeti yaratan kurumların bir an önce bu sorunu düzeltmesini, öğrencilerin elinden alınan bu haklarının derhal iade edilmesini talep ediyoruz" dedi.
(M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir