• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Medresetüzzehra Sempozyumu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Elite World otelinde gerçekleştirilen Said Nursi Eğitim Felsefesi Medresetüzzehra Sempozyumu Salih Tanrıant hocanın Kuran tilavetiyle başladı. Sempozyuma bir çok üniversite rektörü, öğretim üyeleri , eğitimci, yazar ve halk katıldı. İçeri girmeye fırsata olamayan vatandaşlara dışarıda sinevizyon gösterimi sunuldu. Kuran tilavetinin ardından üstadın talebelerinden Abdullah Yeğin kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
 
Konuşmasına hamd u sena ile başlayan Yeğin Hoca, asrımızın en büyük hastalığının cehalet olduğunu söyledi. Yeğin Hoca, "Asrımızda bize en büyük yardımı ile doğru yolu gösteren asrı saadet Müslümanları olan üstadımız Said Nursi hazretlerini dinlemeliyiz. Üstadınıdeyimiyle, muhabbete en layık şey muhabettir. Husemete en layık sıfat husumettir" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra yine Said Nursi`nin talebelerinde Mehmet Fırıncı, Abdulkadir Badıllı, Mehmet Kırkıncı hoca, sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirdiler. Üstadın talebelerinin daha sonra sempozyumda tekrar konuşacağı açıklandı.
(Fırat Arslan, Mahmut Aytekin-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir