• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
ABD Bayrağı Üzerinden Gövde Gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağdat`ın doğusunda yer alan ve çoğunluğu Şii olan Sadr semtinde düzenlenen gösteri yürüyüşünde Amerikan kuvvetlerinin 2011 yılının sonuna kadar çekilmesi talep edildi. Sadr grubunun askeri kanadı olan Mehdi ordusunun silahsız olarak katıldığı yürüyüşte aşiret şeyhleri, din adamları, çocuklar ve kadınlardan oluşan binlerce kişi yürüdü. Gösteri yürüyüşünde, " Amerika`ya hayır", "İsrail`e Hayır", "İşgal kuvvetleri Irak`ı terket", "Zulme hayır", "Yolsuzluğa hayır" sloganları atıldı.

Mukteda Sadr`ın yardımcısı Seyit Hazım El Araci gösteride yaptığı konuşmada, bu gösterinin Irak`ta Müslüman, Hristiyan, Arap, Kürt ve Türkmenlerin birlik halinde olduğunu gösterdiğini söyledi. El Araci, 2011 yılının sonuna kadar Amerikan kuvvetlerinin Irak`ı terketmemesi halinde, Iraklıların "birer saatli bomba olacağını ve canlı saatli bombaları saymanın mümkün olamayacağını" kaydetti.

Bu arada, Sadr grubundan milletvekili olan Maha El Duri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü gösterinin ABD ve Irak`taki Amerikan işgalinin sürmesini isteyenler için ciddi bir mesaj olduğunu belirtti. Hangi durumda olursa olsun Amerikan işgalinin sürmesini kabul etmeyeceklerini dile getiren El Duri, "Birileri Irak güvenlik güçlerinin eğitim, teçhizat ve silahlanma yönünden hazır olmadığını ileri sürse de bu gösteri, Irak halkının birlik olduğunu ve kendi güvenliğini sağlamaya hazır olduğunu kanıtlıyor. Amerikan güçlerinin Irak`ta kalma süresini uzatmak ihanettir. Amerika Irak halkının sesine kulak vermek zorunda. İşgal kuvvetlerini çıkarmak için her yönteme baş vuracağız. Direnmek hakkımızdır. En son Amerikan askeri ülkemizden çekilinceye kadar direneceğiz" dedi.

Gösteriye Musul, Telafer, Samarra gibi bölgelerden binlerce Sünni Arap ve Türkmen de katıldı.Yürüyüşe katılan Türkmen milletvekili Fevzi Ekrem, Irak halkının Bağdat`ta bir olup işgale hayır dediğini, Telafer`den Bedri`ye uzan Türkmen bölgede kalan Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu, Dakuk`tan Türkmen gençlerin gösteriye katıldığını söyledi. Ekrem, "Gösteriye katılanlar, Irak`ın birlik ve bütünlüğü için Irak`a ve kamuoyuna seslendiler. Bu gösteride halk, işgal kuvvetlerinin 31.11.2011`e kadar çekilmesini talep etti" dedi.

Göstericiler Sadr semtindeki yollara çizilen ABD, İsrail ve İngiliz bayraklarının üzerinden geçti. Gösteride ayrıca ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Iraklı liderler, Amerikan askerlerinin yıl sonundan sonra da ülkede kalıp kalmamasını tartışıyor. Washington ise 46 bin Amerikan askerinin bir bölümünün 31 Aralık 2011`den sonra da Irak`ta kalmasıyla ilgili olarak Iraklı yöneticilerin bir an önce karar vermesini istiyor.

 
 
AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir