• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ekmek Neden Halen Ambalajda Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - ÇETKODER üyeleri adına dernek genel merkezi önünde açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Göktaş, ekmek üretim yerleri ve imalathanelerinin hijyenik koşulları taşımadığı gibi, bunların denetim ve gözetimini yapacak olan resmi kurumlarda gereği gibi çalışmadıklarını ileri sürdü.

Göktaş, "Böyle olunca da halkımıza gramajından çalınan, içinde kimyasal beyazlatıcı olan, katkı maddeli ekmekler üretilip sunuluyor. Halkın genel sağlığı ile oynayanlara dur diyecek yetkili makamlar arıyoruz" dedi.

"Ekmek günlük hayatımızda en önemli gıda maddesidir" diyen Göktaş, "Fakir ve dar gelirli halkımızın karnını doyurmak için başvurduğu en temel tüketim gideridir. Her tür uyarı ve ikaza rağmen bu hususta kanun ve yönetmelikler olmasına rağmen halen Ekmek ambalaja girmemiştir. Yaz ayları gelmiş. Aşırı sıcaklar artacak. Terleyecekler. Elleri ile kırk çeşit yere dokunacaklar, burnunu, sümüğünü silecekler, terini silecekler sonra gelip markette ve bakkaldaki ekmeği tek tek elleyerek kontrol edip alacaklar (!) Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu çağdışı uygulamanın artık son bulması lazım.

Ekmek doğrudan tükettiğimiz bir gıda maddesi. Aldığımız bir sebze veya meyve gibi musluk altında yıkayarak yemiyoruz. Direk raftan alıp tüketiyoruz. Bu hususta tüm tüketici vatandaşlarımız adına yetkililerden çok acil yaptırım ve uygulama istiyoruz" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir