• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Kahire'deki tren kazasında ‘Sisi’ detayı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da rejime bağlı mahkemelerin aldığı hukuk dışı idam karaları tartışılırken, gözler geçen çarşamba günü başkent Kahire'de meydana gelen 25 kişinin öldüğü tren kazasına çevrildi. Kazadan sorumlu tutulman Darbeci Sisi'nin kısa süre yaptığı açıklamada, “Demiryolunun bakımı için ayrılan paraları harcamak yerine, onları bankaya koyduk.” demişti.

Kaza sonrası Mısır rejimi tarafından yapılan açıklamalar güvenli bulunmazken; hükümetin açıklamalarına tepki gösteren aktivistler ise, yangın söndürmede kullanılan su hortumlarının bile bulunmadığını ileri sürerek, treni süren makinistlerin ‘günah keçisi' ilan edildiğini söylüyorlar.

Kazayla ilgili Mısır Başbakanı Mustapha Madbouli tarafından yapılan resmi açıklamada, “Olay zor bir hesaplaşma. Mısırlılar ve onların yaşamları hükümetin eni önemli öncelikleri” dedi.
Kazalardan sadece bir kişinin sorumlu tutuklanmasının; hatta olaydan birkaç sonra olay yerine gelen Ulaştırma Bakanı Hisham Arafat'ın görevden alınması kamuoyunu tatmin etmedi.

SİSİ, TRENLERİN BAKIMI İÇİN AYRILAN PARALARI BANKAYA KOYDU

Bakım eksiği çeken trenlerin hükümet ve sektörden sorumlu bakanlık, bu sektörün ihtiyaçlarını görmezlikten gelmekle suçlandı.
Darbeci Sisi, olaydan kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Demiryolunun bakımı için ayrılan parayı harcamak yerine, onları bankaya koyduk” demişti.

Mısırlı aktivistlerden biri olan Talal Faysal'a ise, yangın söndürmede kullanılan su hortumunu gösteren güvenlik kameraların bulunduğunu dikkati çekti.

Bugünün yaşanan kazalar yeni değil ve son olmayacak gibi göründüğünü belirten aktivistler, “Mısırlıların olayı birincisi değildi ve en son olamayacak gibi görünüyor. Mısırlıların kaza yerinde yanarak hayatını kaybetmeleri, Sisi'nin Ulaştırma Bakanı'nın demiryollarının bakımı için ayırdığı parayı bankalara yatırmasından kaynaklanıyor.” dediler.

Başka bir aktivist Ahmed Katabtab ise şunları söyledi: “Demiryollarının gelişimi için para yok, ancak çölde en büyük camiyi, kiliseyi ve kuleyi inşa etmek için para var” dedi.

Mısır halkının çoğunluğu, yaşanan ölümcül kazaların had safhaya gelmesinde Sisi'nin kanlı bir darbe ile yönetimin başına geçmesinden sonra tren gelmesi dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir