• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...

Vali Davut Gül, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) şubat ayının meclis toplantısına katılarak, sanayicilerle bir araya geldi. Irak ile olan çifte gümrük sorununun çözüldüğünü hatırlatan Vali Gül, bundan sonra Irak ile olan ticaretin artacağını belirtti.

Kentteki sanayicilerle bir arada olmaktan dolayı memnun olduğunu dile getiren Gül, son yıllarda Irak’a gerçekleştirilen ihracatı olumsuz etkileyen çifte gümrük uygulamasının, iki yıl süren çalışma sonucu tek gümrük, tek vergi uygulamasına dönüştüğünü ifade etti.

Gül, “Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, geldiklerinde kendilerine arz edilen, çifte gümrükleme ile ilgili sorun ortadan kalktı. Irak ile ticaretimiz bundan sonra daha da artacak. İnanıyorum ki Suriye meselesi de böyle. Bizim bu haliyle bile Suriye’ye ihracatımız 430 milyon dolar, Suriye meselesi çözüldüğünde bu rakam inşallah bir buçuk, iki milyar dolara çıkacak. Her anlamda Suriye’yi biz imar edeceğiz. Buna da hazırlıklı olmamız gerekiyor.” dedi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise Türkiye geneline bakıldığında, Gaziantep’in ihracat yönünün güçlü olması ve hemen her sektörde ihracat yapmasının kenti diğer illere göre daha güçlü kıldığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de dünyada artık şehir ekonomilerinin konuşulduğu hatırlatmasında bulunarak, şunları söyledi: "Biz bu sebeple organize sanayi bölgesini merkeze aldık. Bizi diğer şehirlerden ayıran en büyük gücümüz, üretim merkezi olmamız. Organize sanayi bölgelerimiz bizim gözümüzün nuru. Gaziantep’te devlet yatırımı da yok. Bu şehirde büyük bir alın teri, akıl teri var. Cesaret ve müteşebbis bir ruh var. O yüzden bu üretim gücünü sağladığınız için aslında en büyük kahramanlar sizlersiniz. Ben sizleri can-ı gönülden kutluyorum.”

Bugüne kadar devlet tarafından verilen teşviklerin yüzde 60’ının kullanıldığını, bu sebeple önümüzdeki hafta içerisinde istihdam seferberliğinin anlatıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini kaydeden Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, ihracatta Gaziantep’in 6’ncı, ithalatta ise 5’inci sırada yer aldığını ifade etti.(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)