• DOLAR 32.575
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.671
  • ...
Yaz Kur`an Kursları İçin Eğitim Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda okulların tatil olduğu dönemde " Yaz Kur`an Kursları" düzenlenecek. 27 Haziran 2011 tarihinde başlayacak olan yaz Kur`an Kurslarında planlanan hedeflere uygun, etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için Yaz Kur`an Kursu Hizmetlerinde ilke, metot, amaç ve uygulama birlikteliğini sağlamak, onlara hizmetin gerektirdiği yeterlikleri kazandırmak amacıyla il merkez ve köylerde görev yapan tüm Kur`an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik Hizmet içi Eğitim Semineri verilir.

 

Beş gün sürecek olan seminerde açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptı. Verimliliğin ve devamlığının sağlanması için katılımcılara bir takım tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Hasan Çağlar " Öncelikle yapılan iş dini bir hizmet ve Allah rızası için yapılması gerekir. Bilgi vermekle beraber dini sevdirmeli, onlara güler yüzlü, şefkatli ve sabırlı davranmalısınız." dedi.

Müftü Çağlar, okulların tatile girdiği yaz aylarında çocukların temel dini bilgileri almaları ve isteyenlerin Kuran-ı Kerim öğrenmeleri için bütün camilerde ve bütün Kuran kursu binalarında gerektiğinde yeni tahsis edilecek mekânlarda hatta bazen okullarda da yaz Kuran kursları düzenleneceğini belirtti.

 

3 ayrı kurs halinde Kuran-ı Kerimin öğretildiğini belirten Çağlar, ilk kurs daha Kuranı okumayı hiç bilmeyen birisine harflerin tanıtılacağını, ikinci kurda ise Kuranı okumaya bilenlere ise tecvid ve kıraat derslerinin verileceğini, üçüncü kurda ise ezber ve temel dini bilgilerin öğretileceğini ifade etti.
Yaz Kuran kursu süresince bütün izinlerin kalkacağını ifade eden Müftü Çağlar, hiçbir imamın hiçbir müezzinin ve hiçbir Kuran kursu öğreticisinin mazeretsiz izin alamayacağını ve bütün görevlilerinin bu yaz Kuran kursları için seferber olduklarını dile getirdi.

 

Diyanetin Kuran kurslarına katılım yaşının üçüncü sınıf olması için bir girişimi olduğunu söyleyen Müftü Çağlar, henüz resmen inmediği eğer inerse de onun seviyesine göre eğitim verileceğini belirterek bunun faydasının çok olduğunu dile getirdi ve çocukların Kuran-ı ve camiyi tanıdıklarını ifade etti. Müftü Çağlar Kuran kurslarının Haziranın son haftasında başlayacağını ve Ağustos ayında biteceğini belirtti. Seminerlerin 27 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edeceği de açıklandı.

M. Salih Özcan-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir