• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Bakan Gönül`den Bedelli Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gönül, Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk`u makamında ziyaret eden Gönül, Kaymakam Pamuk`a, çini hediye etti. Kaymakam da Bakan`a, gravür tablo ve kadınların yaptığı el işi dokuma takdim etti.

Daha sonra partisinin seçim bürosuna giden Bakan Gönül, burada bulunanlara seslenirken, ``Siz ayrıcalıklısınız`` ifadesini kullandı. Bakan Gönül, ``Milli mücadele sırasında hiç Atatürk denmezdi. Hep Gazi Paşa denirdi. Bu sizin için bir ayrıcalık. Böyle başka bir ilçe yok`` diye konuştu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vecdi Gönül, askerlikte kısalma olup olmayacağı ya da tek tip uygulamaya geçilip geçilmeyeceği sorusu üzerine, ``Şu anda alınmış bir karar yok. İleride bakalım ne olur`` karşılığını verdi.

ASKERLİK SÜRESİ VE YAŞANILAN OLAYLAR

Bakan Gönül, 12 Haziran`dan sonra terörle mücadele konusunda yeni bir yöntem uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine ise şunları söyledi:

``Terör, askerlik süresiyle ilgili çok önemli bir faktör. Olaylar bitse de Türkiye`nin güvenlik konusu, savunma konusu her zaman için önemini muhafaza edecektir. Bu sebeple meseleyi yalnızca teröre bağlamak doğru değildir. Türkiye`nin stratejik konumu da izin verir mi, vermez mi ona bakmak lazım ama çatışma ortamının çok önemli bir faktör olduğu da muhakkak. Bilhassa bedelliyle ilgili konuda hareket sahamızı çatışma ortamı bir hayli kısıtlıyor. Ancak bugünlerde sözleşmeli erle ilgili çıkan kanunun yönetmeliğinin Sayıştay`dan çıkmasını bekliyoruz. Çıkar çıkmaz neşrolacak ve ilana çıkacağız, sözleşmeli er alma bakımından. Sözleşmeli erdeki başarı, diğer vatan görevinin yapılmasındaki şartlara tesir edecektir. Zannediyorum o zaman vatan hizmetinin değişik şartlarda yapılması daha kolay karara bağlanabilecektir. Bildiğiniz gibi vatandaş olmanın iki mecburiyeti var. Biri vergi vermek, diğeri askere gitmektir. Biri mali görev, biri bedeni görev. Anayasa`nın 72. maddesi her vatandaşımızın, (kadınlarımızı da ayırmamış haberiniz olsun) askerlik görevi ile mükellef olduğunu söylüyor. Binaenaleyh bu görevin yerine getirilmesi bir vatan görevi olduğu kadar hukuken de bir mecburiyet.``

Bakan Gönül, sözleşmeli er uygulamasına geçildiğinde elde edilecek başarının askerlik konusunda alınacak kararları etkileyebileceğine işaret ederek, ``Sözleşmeli erin başarısı, askerlik konusunda TBMM`nin vereceği kararı daha kolaylaştıracaktır`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir