• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Mehdi Eker Silvan`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, aralarında Silvan Meslek Yüksek Okulunun da bulunduğu çeşitli açılışlara katılmak üzere Silvan`a geldi.

 

Açılış törenlerine Eker ile birlikte Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan Kaymakamı ve çeşitli STK`ların temsilcileri katıldı.

 

Hasuni Mağaralarını ziyaretinde açıklamalarda bulunan Eker, Silvan`ın tarihinin Diyarbakır`ın tarihinden eski olduğunu ifade ederek Hasuni Mağaralarının tarihinin altı bin yıl olduğunu ve bu bölgelerinibir medeniyet merkezi olduğunu ifade etti.

 

Bu toprakların 1400 yıldır İslam`ı kabul ettiğini, bu topraklarda huzur ve barışın hâkim olduğunu ifade eden Eker,bu topraklarda selamla, silimle barışla bu kültürün geliştiğini belirtti.

 

İnsanlara huzur ve refah getirecek şekilde bu barışın tesis edilmesi için herkesin gayretinin ve çabasının olması gerektiğini söyleyen Eker, \"Bu bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizin meşru demokratik taleplerini demokratik ve sivilleşme yoluyla hayata geçirme çabası içerisindeyken bu bölgeye aynı zamanda istihdam yaratacak kalkınmasını gerçekleştirecek, işsiz kardeşlerimize aş ve iş temin edecek yatırımların hayata geçilmesi çabası içerisinde iken maalesef terör örgütü kendi politik çıkarları doğrultusunda bu bölgede bütün bu hizmetlerin altına mayın koymakta ve bombalı saldırılar yapmaktadır.\" dedi.

 

PKK Bu Bölgede Halen \"Yok Etme\" Metodunu Kullanmaktadır
\"İki gün önce Diyarbakır`da bir okula saldıran ve onları katletmeye çalışan böyle caniyane saldırılarıyla baş başa kalıyoruz.\" diyen Eker, \"Biz geçen mayıs ayında baraj açılışına gelirken yol kenarındaki menfeze bomba koydular ilçe işadamlarından ayın zamanda Ak Parti ilçe başkanının iş makinelerini ateşe verdiler. Baraja saldırıp, baraja giden işçilerin minibüsünü taradılar.\" şeklinde konuştu. (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir