• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Van Kalesi`nde `Seyir Tepesi` Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba adıyla Urartu Krallığı`nın başkentliğini yapan Van Kalesi`ne yerli ve yabancı turistlerin ulaşımını kolaylaştırmak için İl Özel İdaresi`nce yapılan patika yol tamamlanmak üzere... Edremit ilçesinden getirilen moloz taşlarla 750 metre tül kullanılan kale, çıkış yolunun aydınlanması için de 300 led lamba takılıyor. Van Valisi Münir Karaloğlu, hafta sonu tamamlanacak olan kalenin çıkış yolunda incelemelerde bulundu.

Kalenin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camii`ne kadar yapılan yolu yaya olarak yürüyen Vali Karaloğlu, daha önce kalede yöneticilerin kaldığı mekanın da `seyir tepesi` olarak yapılmasını istedi. Restorasyon çalışmalarını yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Planlama Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk`e yapısına uygun bir proje hazırlanmasını isteyen Karaloğlu, kerpiçle yapılacak olan mekan içinin kafe, dışının ise `seyir tepesi` olmasını istedi.

Vali Karaloğlu, daha sonra eski Van şehrinde restorasyon çalışmaları devam eden Horhor Camii`nde incelemelerde bulunduktan sonra buradan ayrıldı. Vali Karaloğlu`nun kaledeki incelemeleri sırasında Yardımcısı Atay Uslu, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ da hazır bulundu. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir