• DOLAR 32.476
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.861
  • ...
Diyarbakır Polisinden Tesettürlü Bayana Tazyikli Su
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Geçen salı günü Diyarbakır`da Abdullah Öcalan`ın Suriye`den çıkarılışının yıldönümünü bahane edilerek gösteriler yapılmış polis ile göstericiler arasında gerginlik çıkmış ve bazı okullara bomba atılmıştı. Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Öğretmenler Caddesinde saat 18.00 sıralarında hiçbir eylemci, gösteri ve olayın olmadığı esnada polisin hiçbir gerekçe olmadan tesettürlü bir bayana kasıtlı olarak tazyikli su sıktığı iddia edildi. Tazyikli suyun gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan bayan Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Caddede Hiçbir Eylemci ve Gösteri Yoktu
Polis saldırısını İlke Haber Ajansına anlatan olayın mağduru Berfin Yoldaş, saat 18.00 sıralarında akrabalarını ziyarete gittiğini ve caddeden geçen Toma polis aracından haberinin olmadığını belirtti. Arkasından gelen çocuklarının elini tutmak için döndüğünde kendini yerde bulduğunu ifade eden Berfin Yoldaş, olayı anlatmaya şöyle devam etti: "Sanki polis benim arkama bakmamı bekliyordu, arkama bakmamla tazyikli suyu direk yüzüme fırlattılar. Tazyikli suyu yüzüme atmalarıyla kendimi yerde buldum. Tabi tazyikli suyu sıkan polisler durmayıp olay yerinde uzaklaştılar. O esnada hiçbir eylemci ve gösterici yoktu. Sadece ben ve esnaf vardı, polis direk tazyikli suyu üzerime sıktı. Cadde de sebze ve meyve satıcıları da vardı. Fakat tazyikli su sadece bana isabet etti."
Polisler Hakkında Hukuki Süreç Başlatacağız
Sebepsiz bir şekilde polisin tazyikli suyuna maruz kalan Berfin Yoldaş`ın eşi Mehmet Yoldaş da, hiçbir gösterici ve eylemcinin cadde veya sokakta olmadığı halde eşinin polisin tazyikli suyuna maruz kaldığını ifade etti. Yoldaş, "Polis durduğu yerde eşime tazyikli su sıkarak orada yere düşmesine ve bayılmasına neden oldu. Madem tazyikli su eşime sıktınız ve yaralanmasına neden oldunuz peki niye ambulans çağırıp hastaneye kaldırmadınız" diyerek polislerden şikayetçi olacağını ve eşine tazyikli su sıkanlar hakkında hukuki süreç başlatacağını ifade etti.

Yoldaş, orada bayılan eşinin, duyarlı vatandaşların ambulansı araması ile ilk önce Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil bölümüne oradan da Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtti.

Mehmet Yoldaş, eşine yapılan saldırıyı acayip bir o kadarda manidar bulduğunu belirterek şöyle devam etti: "Saldırıdan dolayı eşimin sağ gözü darbe aldı ve göz kapağı yırtıldı, gözünde kanlar aktı. Diğer bir önemli husus ise, polisten şikayetçi olduğum halde doktorun bu konuda bir rapor vermemesi ve polisler hakkında herhangi bir tutanağın tutulmaması ve eşimin normal bir hasta gibi hastanede taburcu edilmesidir."
Acaba Tesettürlü Bir Bayana Yönelik Böyle Bir Eylem Niye Gerçekleşiyor
Herkesin tesettürlü bir bayanın bir taşlama veya herhangi bir eyleme katılmayacağını bildiğini dile getiren Mehmet Yoldaş, "Şimdi insanın aklına şöyle bir soru geliyor: Acaba tesettürlü bir bayana yönelik böyle bir eylem niye gerçekleşiyor" diye konuştu. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir