• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Trump ve Kim yeniden bir arada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması ve Kuzey Kore'ye yaptırımların azaltılması konusunda anlaşmaya varmalarından 8 ay sonra yeniden bir araya geldi.

Liderler, Vietnam'ın başkenti Hanoi'deki bir otelde ülke bayraklarının önünde el sıkıştı. 20 dakikalık birebir sohbetin ardından akşam yemeği planlamaları yapıldı.

TRUMP: TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

ABD Başkanı Donald Trump konuşmasında "Böyle bir ülkede bulunmak, bir araya gelmek çok güzel. Burada beraber olmak büyük bir şeref. Gerçekten Vietnam bizim için kırmızı halıyı serdi. İlk görüşmemiz çok güzeldi. Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Ancak umarız bu zirve ilkinden çok daha başarılı olacak." dedi.

Kuzey Kore'nin nükleer silahları bırakması durumunda ciddi bir ekonomik potansiyeli olacağını söyleyen Trump, "Kore savaşının bitmesi ilan edilecek mi?" sorusuna ise "Göreceğiz" cevabını verdi.

KİM GÖRÜŞMELERDEN UMUTLU

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise, Vietnam’daki zirvenin yapılmasının önündeki engellerin üstesinden geldiklerini ve bu görüşmelerin başarılı olacağını umduğunu söyledi.

"Geçen 261 günlük süre gerçekten çok büyük çabalara sahne oldu ve aynı şekilde sabırla da bu zaman zarfı içinde çaba gösterildi.Başarılı bir görüşme olmasını umuyoruz."

İki liderin katılacağı akşam yemeğinde Trump'a Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Genelkurmay Başkanı Mick Mulvaney eşlik edecek. Kim'e ise üst düzey elçi Kim Yong Chol ve Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho katılacak.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmiş ve kapsamlı bir anlaşmaya imza atmıştı.

Trump son açıklamalarında Kim ile çok başarılı bir zirveye imza atacaklarına inandığını, bununla beraber Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılması konusunda acele etmeyeceklerini dile getirmişti.

Kaynak, Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir