• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Örgüt Yandaşarı Araç Yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`de vatandaşlara ait araçları molotofkokteyli atarak kundakladıkları belirlenen ve görüntüleri kameralara da yansıyan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre,  Abdullah Öcalan`ın Suriye`den çıkarılma yıl dönümünde, vatandaşlara göz dağı vermek için harekete geçen örgüt yandaşları, Mersin`de bazı mahallelerde kundaklama eylemleri gerçekleştirdi.

Şüphelilerden 16 yaşındaki M.K. ile 19 yaşındaki S.B.`nin araç kundaklama anı güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi. Görüntüleri inceleyen polis, şüphelileri yakaladı. Mahkemeye sevk edilen M.K. ile S.B. ve ismi alınamayan bir kişi tutuklandı.

Tutuklananlardan M.K.`nin, daha öncede kundaklama ve örgüt ehine düzenlenen korsan gösterilere katıldığı için 2 defa cezaevine girdiği ancak Çocuk Koruma Kanunu nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan, dün Öcalan`ın Suriye`den çıkarılma yıl dönümünü bahane PKK  yandaşları, merkez Akdeniz ilçesindeki bazı mahallelerde korsan gösteriler düzenledi.

Yine çocukların kullanıldığı gösterilerde yola barikat kuran PKK yandaşları, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

Polis, eylemlere katıldıkları belirlenen 11 kişiyi gözaltına aldı. Bir evin tuvaletinde yapılan aramalarda ise 41 adet molotofkokteyli ele geçirildi. Göz altına alınanların emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir