• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan iki Hint pilotu esir aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan ve Pakistan arasında gerilim, çarşamba günü düşürülen savaş uçaklarıyla en üst seviyeye çıktı. Pakistan, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdü.

Pakistan ile Hindistan arasındaki ihtilaflı Keşmir bölgesinde gerilim tırmanıyor. Uluslararası kamuoyunun dikkatinin bu bölgeye çevrilmesine neden olan ilk açıklama Pakistan'dan geldi. Pakistan ordusu, hava sahasını ihlal eden iki Hint savaş uçağını vurduğu duyurdu. Açıklamada, uçaklardan birinin ihtilaflı Keşmir bölgesinin Pakistan kontrolündeki bölümüne, diğerinin ise Hindistan tarafına düştüğü belirtildi.

Ordu sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur tarafından yapılan açıklamada, vurulan uçakların Hint pilotlarından ikisinin "yakalandığı" ifade edildi.

Hava sahası ihlali yapan iki Hindistan savaş uçağını düşürdüğünü duyuran Pakistan, iki Hint pilotun da esir alındığını açıkladı ve pilotun fotoğraflarını basınla paylaştı.

Pakistan'ın iki Hint uçağının düşürüldüğünü açıklamasından sonra, Hindistan tarafı Pakistan uçaklarının saldırı girişiminin engellendiği sırada bir savaş uçağının düştüğünü doğruladı ve bir pilotun kaybolduğunu açıkladı.

Hint Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hint uçaklarının Pakistan uçaklarıyla çatışmaya girdiğini ve Pakistan'a ait uçaklardan birinin düşürüldüğünü öne sürdü.

Havalimanları kapatıldı

Pakistan ile Hindistan, saban saatlerinde savaş uçaklarının düşmesiyle havada tırmanan gerilim üzerine çok sayıda havalimanının ulusal ve uluslararası uçuşlara kapatıldığını açıklamıştı.

Pakistan'da Lahore, Multan, Faysalabad, Sialkot and İslamabad'daki havalimanları sivil ve ticari uçuşlara kapatıldı.

Hindistan tarafında ise Srinagar, Cammu, Leh, Çandigar ve Amritsar'daki havalimanlarında uçuşlar durduruldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir