• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Müslüman Olan Fransız Şarkıcı İlk Kez TV`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Laikliğin en katı uygulandığı Avrupa ülkelerinden biri olan ve örtüye karşı yasakçılığın başını çeken Fransa`da ünlü rap yıldızı Diam`s Müslüman kimliği ile ilk defa televizyona çıkarak yaşadığı deneyimi anlattı. 2009 yılında Müslüman olduğu ve örtündüğü ortaya çıkan, basında gizlice çekilmiş fotoğrafları yayımlanan Diam`s, örtünün kadınları `esirleştirdiği` ileri sürülen ülkede büyük yankı uyandırmıştı.

Babası Kıbrıslı, annesi Fransız olan sanatçının asıl adı Mélanie Georgiades. Ancak o Diam`s adıyla ünlü oldu.

Diam`s, başörtülü fotoğrafının yayımlanmasının ardından, "dönüşüne" ilişkin hiçbir açıklama yapmamış, bu konuda konuşmak istemediğini söylemişti.

2009 yılından bu yana ilk defa örtülü olarak televizyon ekranlarına çıkan Diam`s yaşadığı deneyimi anlattı. Uyuşturucu ile dolu geçmişi dahil deneyimleri hakkında Fransız televizyonu TF1 ile özel bir röportaj yapan Diam`s, İslam`daki huzuru keşfettiği ana kadar "bir akıl hastanesinde" gibi yaşadığını söyledi.

Fransız rapçi, Müslüman bir arkadaşının namaz kıldığını görünce İslam`la tesadüfen tanıştığını anlattı.

Artık bir anne olduğunu ve geçmişini arkada bıraktığını ifade eden Diam`s, "İslam`a dönüş dinin anlaşılması ve Kur`an-ı Kerim okunduktan sonra, kişisel bir inancın sonucudur" dedi.

Fransa`daki başörtüsü yasağı ile ilgili bir soruya ise, "Ben hoşgörülü bir toplumda yaşadığıma inanıyorum, ve eleştiriden değil hakaret ve önyargılardan rahatsız oluyorum" şeklinde cevap verdi.

Fransız rapçi, "kalbin huzur verdiği ve ilahi bir emir olduğu için" örtündüğünü de belirtti.

Şöhretin değil İslam`ın hayatına anlam verdiğini anlatan Diam`s "çok ünlü oldum ama her zaman evde acı ile tek başına ağladım, fanlarımın hiçbiri bunu hissetmedi" diye ekledi.

Diam`s 2007`deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Sarkozy için yaptığı "Halkı değil sadece kendini seviyor" açıklaması ile dikkat çekmişti. Nicolas Sarkozy`yi şarkı sözleri ve açıklamarıyla hedef aldı.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir