• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
İmam Hatip Ortaokuluna 742 Öğrenci Kayıt Yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı İmam Hatip Okulları bilgilendirme toplantısı Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde düzenlendi.

Toplantıda konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, 4+4+4 eğitim sisteminin yürürlüğe girmesiyle kent genelinde 15 İmam Hatip Ortaokulu açıldığını ifade ederek, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının imam hatip okulları için farklı bir yıl olduğunu belirtti.

Ataoğlu, 1997 yılında getirilen kesintisiz eğitimle imam hatip ve meslek lisesi öğrencilerinin mağdur edildiğini belirterek şöyle dedi:

"O dönem öğrenciler mağdur edilmiş, imam hatip liselerinin orta kısımları kapatılmıştı. Çağdaş, demokratik bir eğitim sistemi olan 4+4+4 kesintili eğitim sistemiyle imam hatip ortaokulları yeniden açılmış, katsayıda yapılan değişikliklerle öğrencilerin yüksek öğretime yerleşme sorunları ortadan kalkmıştır. Bingöl`de imam hatip okullarına yoğun ilgi söz konusu... Yoğun talep karşısında eğitim öğretim yılı başlarken kentimizde Selehaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi açıldı.
 
Bu okulun 9. sınıfına 267 öğrenci devam etmektedir. Bingöl merkezde 2, Genç, Solhan ve Karlıova ilçelerinde ise birer olmak üzere toplam 5 imam hatip lisesi bulunmaktadır. Bu okullarda toplam 2 bin 236 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Yeni açılan 15 imam hatip ortaokuluna 742 öğrenci kayıt yaptırdı. İmam hatip okullarının önündeki dezavantajlı durumlar ortadan kalktı. Artık öğrencilerin akademik başarıları daha da arttırılarak, bölge ve ülke düzeyinde yapılan yarışma ve sportif faaliyetlere katılımları sağlanmalıdır." (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir