• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
İşte Suriye Uçağında Kolilerden Çıkan Cihazlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova`dan kalkan Suriye havayollarına ait yolcu uçağı, alınan istihbarat üzerine takip edildi, Türkiye hava sahası üzerindeyken Ankara Esenboğa Havalimanı`na inmek üzere yönlendirildi.

Ankara Akıncı 4`üncü Ana Jet Üs Komutanlığı`ndan kaldırılan F-16 uçaklarının eşliğinde indirilen Suriye uçağı için apronda güvenlik önlemleri alındı. 

Yapılan incelemede, uçağın kargosunda 10 koli mühürlü malzeme bulundu. 

Açılan ilk iki kolide, askeri haberleşme cihazı parçaları tespit edildi. 

Kolilerin üzerinde alıcı olarak "Suriye Savunma Bakanlığı" ibaresinin yer alması dikkat çekti. 

Pilot ilk etapta vermek istemediği kolileri daha sonra gümrüğe teslim etmeyi kabul etti. 

Gümrük yetkililerinin tutanakları hazırlamasının ve pilota imzalatmasının ardından, malzemelere el konularak uçağın, yolcuları ile birlikte kalkışına izin verildi. 

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasında gerginleşen ilişkiler sebebiyle Türkiye sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de acil kodlu geçtiği bilgi ile Suriye hava sahasını kullanan tüm sivil Türkiye uçaklarının derhal geri dönmesini istedi. 

Bursa-Cidde seferini yaparken Suriye hava sahasını kullanmamak amacıyla 330 yolcusu ile Adana`ya inen Türkiye Havayollarına ait uçak ise yakıt ikmalinin ardından hareket etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir