• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Mersin`deki İslami STK Üyelerinin Tümü Beraat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Hizbullah tahliyeleri bahane edilerek 2011 yılının Ocak ayında İslami STK`lara yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan ve çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mersin`deki İslami STK üyelerinin tümü, ilk duruşmada beraat etti.
 
Aralarında kapatılan Mustazaf Der`in Mersin Şubesi Başkanı Veysi Yumlu ile Mustazaf Der`in Tarsus Şubesi Başkanı Salih Demir`in de bulunduğu 7 tutuksuz sanığın duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde bu gün görüldü.
 
Sanık ve müdafilerinin yaptığı savunmanın ardından Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıklar için beraat istedi. Savcının talebini yerinde bulan Mahkeme heyeti, örgüt üyeliği ve propagandasından suçlanan 7 sanık hakkında beraat kararı verdi.
 
Duruşmanın ardından İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan sanık avukatlarından Cemal Çoban, "Haksız bir uygulama sonucunda İslami STK`lara yönelik haksız bir operasyon yapılmıştı. Bu haksızlık mahkemeden döndü. Mahkeme gerçekten olumlu, güzel bir karar verdi. Beklediğimiz karar da zaten buydu. Böylelikle yapılan haksızlık mahkeme tarafından kabul görmedi. Bütün sanıklar beraat etti" dedi.
 
Sanık avukatlarından İdris Yapıcıoğlu ise, sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan operasyonlarla bu STK`ların yaptıkları yasal faaliyetlerin terörize edilmek istendiğini ancak mahkeme tarafından verilen beraat kararıyla bunun bertaraf edildiğini söyledi.
 
Duruşmanın ardından kendisiyle görüştüğümüz kapatılan Mustazaf Der`in Mersin Şubesi Başkanı Veysi Yumlu, "Hakkımızda açılan bu haksız davanın ilk duruşmasında beraat etmiş bulunmaktayız. Gerçekten kolluk görevlilerinin haksız ve asılsız iddiaları boşa çıkmış oldu. Bundan dolayı da mutluyuz. Derneklerimize yönelik yapılan baskınlarla, yaptığımız yasal faaliyetler suç, derneklerimiz de terör örgütüymüş gibi lanse edilmek istenmiştir. Basına da bu şekilde servis edilmiştir. Bizim camiamıza yönelik böyle haksız bir karalama yapılmakta, biz bu durumu da nefretle kınıyoruz. Mahkemenin verdiği beraat kararı gerçekten sevindiricidir. Böylelikle bundan sonra derneklerimize yönelik böyle bir yanlış uygulamanın yapılmaması konusunda görevlileri düşünmeye sevk edeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Mustazaf Der`in Tarsus Şubesi Başkanı Salih Demir ise yersiz bir suçlama ile gözaltına alındıklarını belirterek; "Mahkeme heyeti ilk duruşmamızda beraatımızı verdi, olması gereken de buydu. Özellikle kolluk güçlerine sesleniyoruz, İnşallah bundan sonra böyle şeyleri ısındırıp ısındırıp önümüze getirmezler, bizi farklı şeylerle ifade etmezler." dedi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir