• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Van Köyleri Dayanışma Derneği`nin Köy Ziyaretleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Kurulduğu günden beri köyleri ziyaret ederek köylünün sıkıntılarını gidermeye çalışan Van Köyleri Dayanışma Derneği`nin köy ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Van merkeze bağlı Sarmaç köyünü ziyaret eden dernek yetkilileri, köy muhtarı Nadir Coşar`ı ziyaret ederek köyün sıkıntıları hakkında bilgi aldı.

 

Ne Cami Var Ne de İmam!
Köylerinde ibadet edecek bir caminin olmadığını dile getiren Coşar, yetkililerden ibadet edebilecekleri bir cami talebinde bulundu. Cami olmadığı için köylerinde imamın da bulunmadığını söyleyen Coşar, \" Köylü olarak manevi yönden bir boşluk içindeyiz. Camimiz depremden sonra ağır hasar aldı. Şu an kullanılmıyor. Köy imamı da cami olmadığı için başka bir yere gitmiş. Köyümüz imamsız ve camimiz kaldı bu yüzden. Köylünün maddi imkanı yok cami yapmak için. O yüzden yetkililerden bu konuda bize yardım etmelerini istiyoruz\" dedi.

 

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle hayvancılık ve yem de büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Coşar,\" Geçim kaynağı genelde ektiğimiz otlardı. Bu yıl kuraklık olduğu için buğday yetişmedi. Kuraklık nedeniyle geçen yıl 100 bağ ot ekin alan bu yıl 50 bağ ot ekin aldı. Hayvancılık yapılıyor. Hayvancılıkta da yem pahalı olduğu için vatandaş hayvanlarını elinde çıkarmaya çalışıyor. Saman alamıyoruz. Ot alamıyoruz. Etin kilosu 25 TL\"dir. Hayvan pazarında koyunun tanesi 100 lira. Tarım ve hayvancılık bakanlığının biraz destek vermesi lazım. Tarım ve hayvancılık müdürlüğü yardım ederse 100 tane hayvan beslerim\" ifadelerini kullandı.

 

Konutlar Bir Türlü Bitmek Bilmiyor
Depremden sonra köylerinde 96 haneden 53 hane için yıkım kararı yıkım kararı alındığını söyleyen Coşar, şu ana kadar bitirilen evin olmadığını kaydederek bu kışı da dışarıda geçirmek istemediklerini ve yetkililerden bir an önce evlerinin inşasının tamamlanmasını istedi.

 

Kendi köyleri ve çevre köylerinde istifade edebileceği bir lise veya dengi okul istediklerini ifade eden Coşar, \"5 köye, bir lise acil lazımdır. Okul için bizim köyde 14 dönüm yer var. Milli Eğitim Bakanlığı`na da yazı vermişim. Liseye giden çocuklarımızı merkeze nasıl gidip gelecekler\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir