• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
Etiler`deki Patlamada Ağır Yaralılar Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Videoyu izlemek için tıklayınız

Patlamada yaralananlar arasında bulunan polis memuru, görev yaptığı Şişli Etfal Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından yaralılardan Aytel Bal ve Ceyhan Mercan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne, Sami Işık, Uzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, polis memuru Seyfi Erdem ve isminin Agof olduğu öğrenilen Ermeni uyruklu vatandaş ise Şişli Etfal Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayten Bal ve Ceyhan Mercan`ın patlama sırasında otomobille olay yerinden geçtikleri ve bu sırada yaralandıkları öğrenildi.

Otomobili kullanan Bal`ın, her iki ayağından da ağır yaralandığı ve ayaklarından birinin kesilme tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Yaralıları ziyaretinin ardından Şişli Etfal Hastanesi çıkışında konuşan İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, yaralılardan ikisinin sağlık durumunun ağır olduğunu söyledi. Dokucu, "Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı`ndaki hastamız. 41 yaşında her iki ayağında da ciddi yaralanma var. Birinde tam kopuk, diğerinde de ciddi bir yaralanma söz konusu. Şu dakikalarda ameliyatı sürüyor. Okmeydanı`ndaki diğer hastamız ise şarapnel parçalarından yaralanmış durumda.

Şişli Etfal Hastanemizde 5 ayrı hasta var. Bir tanesi ağır. Aynı zamanda solunum sistemi yanığı söz konusu. Yoğun bakım şartlarında ziyaret ettim. Bilinci yerinde, takibi gerektiren bir hasta. Bir diğer yaralımız 55 yaşındaki bir polis memuru. Kendisi aynı zamanda hastanemizin de polis memurlarından bir tanesi. Nöbet değişiminin ardından hastaneden ayrıldıktan sonra olayda yaralanmış. Yüz yanığı var. Diğer hastalarımızın da tamamı şarapnelden yaralanmıştır" diye konuştu.

Öte yandan, yaralılardan Sami Işık`ın babası Özcan Işık, oğlunun arkadaşı ile birlikte işe gitmek üzere yola çıktığını ve bu sırada yaralandığını belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

TRAFİĞE TAKILDI

Etiler`de meydana gelen patlamada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Ayten Bal`ın, her gün daha erken bir saatte o yoldan geçtiği, ancak bugün trafiğe takıldığı için geç kaldığı öğrenildi.

Patlamanın ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan Ayten Bal ameliyata alındı. Doktorlardan gelecek haberi bekleyen baba Mustafa Bal, hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuşmakta güçlük çeken Mustafa Bal, "Yüzünü gördüm sadece, ameliyata aldılar. Henüz bilgi alamadık" dedi. Kızının ameliyata girmeden önce kendisine sadece "baba" diyebildiğini anlatan Bal, "5-6 yıldır aynı işyerinde çalışıyor. Aynı güzergahı kullanıyor. Yeğenini Akmerkez`e kadar yanına almış. İşyeri Ataşehir`de. Hep aynı saatte çıkardı. Yol biraz kapalıymış, bugün geç kalmış" dedi.

İHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir