• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Erzincan`da Kiralar 1000 TL`ye Fırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Üniversitenin açılmasıyla beraber şehir merkezinde kiralar 1000 TL`ye kadar çıktı. Merkezde sobalı evlerin kirası 350-650 arasında değişirken, kaloriferli veya doğal gazlı evlerin kirası ise 1000 TL`ye kadar çıktı.

 

Memurlar Kira Fiyatlarından Şikayetçi
Kira fiyatlarının artmasıyla beraber kiralık ev bulmakta zorlanan memurlar, devlet lojmanlarına yöneldi. Lojmanlarda yer bulamayan memurlar ise misafirhanelere yerleşmek zorunda kaldı. Aldıkları maaşın sadece kira ve yakıt ihtiyacını karşıladığını dile getiren memurlar, kira fiyatlarını fahiş buldu.

 

Öğrenciler Kiralık Ev Bulmakta Sıkıntı Çekiyor
Erzincan Üniversitesinde okuyan öğrenciler ise ev bulmakta zorlanıyorlar. Kiralık evlerin sayısının az olması ve kiraların yüksek olması öğrencilerin kiralık ev bulmalarını daha da zorlaştırıyor. Devlet yurtlarının ihtiyacı karşılamaması ve özel yurtların pahalı olmasının öğrencileri kiralık eve çıkmaya zorladığını dile getiren Erzincan Üniversitesi öğrencilerinden Mahmut Altundağ, yaklaşık kırk beş gün kiralık ev aradıklarını söyledi. Buldukları evlerin ise kiralarının yüksek olmasının ev işlerini zorlaştırdığını ifade etti. Altundağ, \"Devlet yurtlarının kapasitesi yetersiz özel yurtlar ise çok pahalı, bu şartlarda kiralık eve çıkmaktan başka çaremiz yoktur. Öğrenciye evin verilmemesi verenlerin ise fiyatı yüksek tutması bizi mağdur ediyor \" dedi. (Mesut Gözlü-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir