• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Kamu kurumlarında işçi olarak çalıştırılan ve birçok özlük haklarından yararlanamayan üniversite mezunu işçiler statülerinin değiştirilmesini istiyor. Mecliste milletvekilleriyle görüşen ve sendikalardan da destek isteyen işçiler, seslerinin duyulmasını ve özlük haklarının verilmesini talep ediyor.

“ÜNİVERSİTE MEZUNUYUZ VE BU DİPLOMALARIMIZI KULLANMAK İSTİYORUZ”

Gazetemize açıklamalarda bulunan işçi temsilcisi, geçmişte kendilerine bu konuda söz verildiğini anımsatarak, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ancak üniversite mezunu olan ve işçi statüsünde bulunanların talebi memur statüsüne geçmek. Biz üniversite mezunuyuz ve bu diplomalarımızı kullanmak istiyoruz. Diplomalarımız hatıra köşelerinde durmasın ve üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev ve görevde yükselme sınavlarına girebilmek gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Biz üniversite mezunu olarak daha faydalı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE MEZUNU OLAN ARKADAŞLARIMIZ TEMİZLİK YAPIYOR”

Statü değişikliğine kavuşmak ve seslerini duyurmak için çalıştıklarını ifade eden işçi temsilcisi, “Türkiye Büyük Millet Meclisine giderek milletvekillerine ve grup başkan vekillerine ziyaretlerde bulunduk. Sendikalardan ve STK’lardan destek talep ettik. Biz kadrolu işçiyiz. Kadro talebinde bulunmuyoruz. Talebimiz statü değişikliğidir. Statü değişikliği ile devletimize maddi bir külfeti olmayacağının altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim bazı hak kayıplarımız olacak ama daha faydalı olabilmek için mezun olduğumuz bölümlerle alakalı birimlerde çalışmak istiyoruz. Örnek verecek olursak bir arkadaşımız bir kurumda işçi statüsünde ve lisans mezunu olmasına rağmen kurumun önemli bir biriminde çalışıyorken amirinin inisiyatifi ile kurumun temizlik işlerini yapıyor. Yanlış anlaşılmasın ama temizlik işlerinde çalışmak için lisans mezunu olmaya gerek var mı? Lisans mezunu olan birinin temizlik işlerinde çalışması ne kadar doğru? Bunun gibi yüzlerce örnek var. Bizim talebimiz ise amirlerimizin inisiyatifine bırakılmadan bizim alanlarımıza uygun ve memur statüsünde çalışmamıza imkan verilmesi”  şeklinde konuştu.

“BİNLERCE ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİ, KENDİ ALANLARINDA ÇALIŞMAK İSTİYOR”

Mecliste birkaç milletvekili tarafından kanun teklifi verildiğini belirten Üniversiteli İşçiler Topluluğu Temsilcisi, “Verilen kanun teklifleri rafta bekliyor. Ülke genelinde 50-60 bin kişinin bizim durumumuzda olduğunu düşünüyoruz. Üniversite mezunu işçiler, statü değişikliğine kavuşarak mezun oldukları alanlarda daha faydalı olmak istiyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep ediyoruz.” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir