• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Gemlik`ten İlk Hacı Kafilesi Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Kutsal topraklara yolculuk yapacak olan hacı kafilesi Gemlik`te törenlerle uğurlandı. Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı, İlçe Müftüsü Muammer Turan`ın da katıldığı uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı.

 

Yakınları tarafından yolcu edilen hacı adayları Müftülük tarafından organize edilen etkinlikle kutsal topraklara yolculandı.
Hafız Sabri Aslan ve diğer camii hocalarının kaside, dua, Kur-an tilaveti ve ilahileriyle yolcu edilen hacı adaylarının, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı mutlu oldukları gözlendi.

 

Gemlik İskele Meydanı Festival Alanında organize edilen törende konuşan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik için oldukça önemli günlerden birinin daha yaşandığını vurgulayarak, \"Allah gitmeyenlerimize de nasip etsin\" dedi. \"Peygamber Efendimize bizden selamlar iletin\" diye konuşmasını sürdüren Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, kutsal topraklarda, Hz. Muhammed`in doğduğu topraklarda Gemlik, Türkiye ve herkes adına da dua yapılmasını istedi. Özellikle terör belasının def edilmesi ve ülkemizi bölmek isteyen mihrakların amaçlarına erişememesi adına da dualar isteyen Refik Yılmaz, hacı adaylarının yakınlarına yönelik olarak da, \"Allah kavuştursun. Yolunuz açık olsun. Uğurlar olsun\" diye konuştu.

 

Gemlik Müftüsü Muammer Turan da yaptığı konuşmada hac risalesinden pasajlar okuyarak hacı adaylarına kutsal topraklar ile ilgili önemli bilgiler verdi. Turan hacı adaylarına hitaben, \"Allah`ın Haremine gidiyorsunuz. Kutsal topraklarda Allah`ın misafiri olacaksınız\" dedi.

 

Müftü Turan, ayrıca Gemlik`ten bugün 46 hacı adayının uğurlandığını ancak ilçeden hacca gidecek 64 kişi bulunduğunu kaydetti. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir