• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
`Direniş Bugün Dünden Çok Daha Güçlü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın önde gelen liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu`nun Gazze Şeridi`ne geniş kapsamlı yeni bir savaş açmasının uzak bir ihtimal olduğunu söyledi.

Salah El-Berdevil, Filistin direnişinin kendini ve Filistin halkını savunacak imkanlara sahip olduğunu bildirdi.

Quds Press Ajansı`na konuşan El-Berdevil, halihazırda Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi`ne açacağı herhangi bir savaşın büyük bir kumar olacağına işaret ederek, "Netanyahu`nun Knesset`i feshederek seçim kararı alması işgal rejimindeki anlaşmazlıkların derinliğini yansıtıyor ve dikkatleri başka yöne çekmek için Gazze Şeridi`ne saldırılar düzenliyorlar" dedi.

Netanyahu`nun güçlü olduğu bir dönemde erken seçim kararı alarak seçimleri kazanmayı hedeflediğini belirten El-Berdevil, Netanyahu`nun Olmert gibi yapmayacağını ve seçimlerden önce Gazze`ye savaş açmak gibi bir kumar oynamayacağını düşündüğünü ifade etti.

Direnişin 2008 yılındaki savaştan çok şey öğrendiğini kaydeden El-Berdevil, "Direniş, 2008 ve 2009`da işgalciye karşı verdiği savaşta güçlü olduğunu ispat etti ve eksiklerini gördü. Savaştan ders alarak kendini geliştirdi. Bugün askeri açıdan ve güvenlik açısından eskisinden çok daha güçlü. Kesinlinle kendini güçsüz hissetmiyor" dedi.

Hamas Hareketi`nin Suriye halkının yanında yer almasına İran ve Baas rejiminin tepkisinin direnişin gücünü etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine El-Berdevil, Hamas`ın hiçbir rejime bel bağlamadığını ve sadece Allah`a güvendiğini söyledi. Hamas lideri, Arap Baharı devrimlerinin Hamas`ın ve direnişin lehine olduğunu belirtti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir