• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Suriye Duruşumuz Devam Edecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Grand Cevahir Oteli`nde düzenlenen 28. İSEDAK Bakanlar Zirvesi`nin açılışında yaptığı konuşmada, Suriye`de yaşanan olayların bütün insanlığın, İslam dünyasının yüreğini yaralamaya devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim asla Suriye`nin iç işlerine müdahale etmek gibi bir niyetimiz yoktur. Suriye üzerinden asla çıkar hesabı gütmüyoruz. Suriye`ye bakışımız, jeopolitik dengelere dayalı değildir. Bizim tek amacımız; bölgede barışın, huzurun, istikrarın güçlü bir şekilde sağlanmasıdır. Bölgesel meselelerin çözümünün tek tek İslam ülkelerinin de huzuruna, refahına katkıda bulunacağına inanıyoruz."

Mısır`da, Tunus`ta ve diğer İslam coğrafyasında nasıl bir tavır içinde olunduysa, Suriye`de de aynı ilkeli duruşu Türkiye`nin sergilediğini vurgulayan Erdoğan, "Suriye`de yaşanan olaylar karşısında, ahlakın, vicdanın, hukukun gerektirdiği duruşu göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Hani biz kardeştik?

Başbakan Erdoğan, konuşmasında yoksulluğun giderilmesi konusuna de değinerek, yoksulluğun giderilmesinin, İSEDAK çatısı altında yürüttükleri işbirliğinin önemli ayaklarından birisi olan dayanışma ilkesinin bir gereği olduğunu vurguladı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arakan`daki Müslümanlara karşı ne yapıyoruz? Acaba hassasiyetimiz nedir? Şu anda fakirlik, yoksulluk içinde kıvranan o çocuklara, o kadınlara, o anne babalara karşı ne yapıyoruz? Somali`de aynı şekilde, Filistin`de aynı şekilde. Dünyanın bir çok yerinde aynı şekilde bu sıkıntıları yaşıyoruz.

Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi. Hani biz kardeştik, kardeşliğimizin gereği bu mu? Biz elimizi uzatmayacak mıyız? Biz köşklerimizde yatarak bu işi çözebilir miyiz?``


AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir