• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği Batman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan Toplantısı saat:10.30`da Malikâne Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri. Sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları ve mesleki oda temsilcileri katıldılar.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, üyelerle beraber ilgili tüm kurum ve kuruluşların bu kurul faaliyetlerine müdahil olması istendi. İstihdamın işsizlikle mücadele ve ekonomik kalkınma gibi sosyal sorunlarda ilgili herkesin katkı verilmesi istenen toplantıda, bu beraberliğin Batman için bir güç birliğine ve ortak vizyon oluşumunu zemin hazırlayacağı belirlendi.

Kurul üyelerinin katılımı istihdam, işsizlik, mesleki eğitim, işgücü piyasası konularına ilişkin görüşlerin değerli olduğunun son derece önem taşıdığı ifade edildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında başkanlık yapan Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, hükümetin toplum yararına ciddi bir çalışmasının olduğunu belirterek, İş-Kur`un yapmış olduğu çalışmalarından dolayı ciddi bir istihdamın olduğunu ve toplum yararına çalışmalarında yüzde 600 civarında bir artışın olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından İş-Kur Müdürü Besim Eviz slâyt gösterimi eşliğinde toplantıya katılanlara sunum yaparak 9 aylık yaptıkları çalışmaları anlattı.

Toplantıda İş-Kur Müdürü Besim Eviz`in uygulamayla ilgili sunumunun ardından toplantıya katılan üye katılımcıların Batman`da işsizlikle ilgili mücadeleye ilişkin önlemlerin ardından istihdamı desteklemeye ilişkin görüşler tartışıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir